IDC: PC Satışları Yavaşlayacak

Piyasada bulunan yada yeni çıkan teknolojik aletler, bunların incelemesi ve tartışmalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 5943
Kayıt: 24-01-2006 01:40
Konum: Konya

IDC: PC Satışları Yavaşlayacak

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Pazar araştırma şirketi IDC, kullanıcıların makinelerine harici ekleme yaparak kullanım süresini uzatamasının, PC satışlarını olumsuz etkileyeceğini öngörüyor.

Pazar araştırma şirketi IDC, 2010’a kadar PC satışlarında yüksek artışlar beklenmemesi gerektiğini açıkladı. Şirket, bilgisayarların eklemelerle güncellenme kolaylığı nedeniyle kullanıcıların yeni makine alımları yapmayacağını savunuyor.

IDC’nin 2005’in PC satışlarını değerlendirdiği ve 2006 öngörülerini derlediği raporu, PC satışlarındaki artışın iki yıl içinde yüzde 10’nun altına düşeceğini tahmin ediyor.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER CANLANDI
Raporu değerlendiren IDC yetkilisi Loren Loverde, “Geçmiş yıllarda kaydedilen artışlar biraz olsun yavaşlayacak” yorumunu yaptı. Loverde, dizüstü bilgisayara geçiş, PC fiyatlarındaki düşüş ve gelişmekte olan ülkelerdeki canlanmanın, PC satışlarını bir süre daha ayakta tutacağını vurguluyor.

VİSTA PC SATIŞLARINI ETKİLEMEZ
Loverde, Microsoft’un yeni Windows işletim sistemi Vista’yı ertelemesinin bazı siparişleri olumsuz etkileyeceğini, ancak PC satışlarında ciddi düşüş yaratmayacağını dile getirdi.

IDC öngörülerine göre, küresel PC satışları 2005 yılında yüzde 10.5’lik artışla 229.4 milyona çıktı. IDC, PC satışlarındaki artışın, 2007’de ise 10.7, 2008’de 10.5, 2009’da yüzde 8.6, 2010’da ise yüzde 8.2 olarak gerçekleşeceğini öngörüyor.

PC satışlarındaki artış, 2004’te yüzde 15.1, 2005’te ise yüzde 15.9 olarak gerçekleşmişti.


-Kaynak: ntvmsnbc.com-
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

PC sektörü gibi bir alanda zaten markalı makine benim hiçbir zaman kafama yatmayan mantıksız bir olaydır, artı bu işi yapan şirketlerin hizmet sektöründeki başarısızlıkları da cabası halbuki bundan sonraki hedefleri iyi teknik servis hizmeti verebilmek olmalıdır bu işi geleceği bu, aynı konuda profesyonel şirketlere hizmet veren teknik servisler mevcut olmasına rağmen son kullanıcı için iyi bir seçenek pek mevcut değil.

Vista konusuna gelince windows bir birleşik işletim sistemine dönüşmek üzere eğer bu iş baştan sıkı tulsaydı bir nokia-symbian durumu söz konusu olabilirdi lakin artık uzakta olsa markalı pc'lerin satışının yükselebilmesi sadece ve sadece işletim sistmeminin gömme diye tabir ettiğimiz bütünleşik yapıya dönüşmesine bağlı bunun en iyi örneğini yıllardır apple firması göstermektedir ...
Kullanıcı avatarı
sametx340
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3933
Kayıt: 25-03-2005 14:40
İletişim:

Mesaj gönderen sametx340 »

onlar için önemli olan kaznmaktır,nasıl olacağı önemli değil
CyClopS and DeNToX
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir