Başbakan'ın ''Lan'' dediği çiftçiye dava!

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
kokomela
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Başbakan'ın ''Lan'' dediği çiftçiye dava!

Mesaj gönderen kokomela »

Resim
Mersin'de, protesto ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Lan' diyerek azarladığı çiftçi 43 yaşındaki Mustafa Kemal Öncel hakkında ‘kamu görevlisine hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mustafa Kemal Öncel, 11 Şubat'taki Mersin gezisi sırasında Başbakan Erdoğan'ı “Çiftçi kan ağlıyor'' diye bağırarak protesto etmişti. Erdoğan, konuşmak için yanına çağırdığı çiftçiyi ‘Lan' diye azarlamış, polis tarafından uzaklaştırılan çiftçi Öncel, Başbakanlık sivil koruma polislerinin kendisini dövüp, işkence yaptığını öne sürmüştü. Öncel, önce Başbakanlık sivil koruma polisleri hakkında daha sonra da Başbakan Erdoğan hakkında ‘hakaret' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Uzun süre gündemde kalan Mustafa Kemal Öncel hakkında, kamu soruşturması başlatan Mersin Cumhuriyet Savcısı Hatice Tatar, Öncel'in Başbakan Erdoğan'a “Ne yüzle geldiniz?'' derken girdiği diyalogda hakaret ettiğine kanaat getirerek yargılanması için iddianame hazırlandı. Tatar, iddianamesinde Öncel'in, Edip Burhan Spor Salonu'na gelişi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a koruma duvarını aşarak sözlü olarak hakarette bulunduğunu, kalabalık içinde Başbakan'ın şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde hakaret ettiğini savund. Savcı Tatar, bu nedenle Öncel, hakkında ‘kamu görevlisine hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Öncel, önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Öncel: "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır"

Mersin'de, protesto ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Lan' diyerek azarladığı çiftçi 43 yaşındaki Mustafa Kemal Öncel hakkında ‘Kamu görevlisine hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasına tepki gösterdi. Öncel, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Hem suçlu olacaksınız hem de güçlü, misali oldu'' dedi.

Olay yaratan diyalog

Başbakan Erdoğan'ın Mersin'e 11 Şubat'ta yaptığı ziyaret sırasında çiftçi Mustafa Kemal Öncel, sesini yükselterek eylem yapmıştı. Çiftçi Öncel'i yanına çağıran Erdoğan, azarladıktan sonra “Terbiyesizlik yapma lan'' diyerek yanından uzaklaştırmıştı. Çiftçi öncel, ertesi gün dava açacağını açıklamış ancak birkaç gün sonra Başbakan'dan özür dilemişti. Bir süre sonra yine açıklama yapan çiftçi Öncel, baskı altında özür dilediğini belirtmişti. İşte Öncel ile Başbakan arasında 11

Şubat'ta gergin ortamda şu tartışma yaşanmıştı:
Başbakan: Böyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma.
Çiftçi: Terbiyesizlik yapmıyorum. Lütfen bana hakaret etmeyin.
Başbakan: Artistlik yapma.
Çiftçi: Artistlik yapmıyorum, ben sanatçı değilim.
Başbakan: İyi bir sanatçısın.
Çiftçi: Tarım Bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz?
Başbakan: Lan terbiyesizlik yapma.
Çiftçi: Lan mı?
Başbakan: Evet.
Çiftçi: Lan mı? Canın sağ olsun.
Başbakan: Şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?
Çiftçi: Ne zaman?
Başbakan: Şimdi.
Çiftçi: Benim mahsulüm öldükten sonra mı? İki senedir anamız ağlıyor.
Başbakan: Hadi ananı al git buradan.

MAKSİMUM.COM
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Yazıklar olsun, ne diyeyim? Vatandaş, başbakandan üstündür. Burada başbakanın bu şekilde vatandaşa hakaret etmesi "Ben koskoca başbakanım, sen kimsin?" demesiyle eş değerdedir.
Demokratik bir ülkede protesto etmek hiç bir şekilde suç değildir (Hakarete kaçmadığı sürece.).
Öyle "Lan", "Ananı da al git!" gibi bir saygısızlığı, ben "Koskoca(!) Başbakana" yakıştıramadım.
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

Öncel: "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır"

adam iyi özetlemiş ne diyeyim gülüyorum :lol:
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
ShepneM
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ShepneM »

bence burada başbakanın yargılanması gerekiyor. bir başbakan nasıl böyle konuşur ya hadi kabalığını "lan" gibi laflarını geçelim "ananı da al git" ne demek kimin memleketinden kimi kovuyorlar? bu halk olmasa o başbakan nasıl başbakan olacaktı? insanlar bulundukları mevkilere kimler sayesinde geldiklerini unutuyorlar bazen...
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Haklısın. Her şey köprüyü geçene kadar.
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Eternity »

Local Area Network demiş, büyütmeyelim..