Mersin'de, protesto ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lan' diyerek azarladığı çiftçi 43 yaşındaki Mustafa Kemal Öncel hakkında kamu görevlisine hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Mustafa Kemal Öncel, 11 Şubat'taki Mersin gezisi sırasında Başbakan Erdoğan'ı Çiftçi kan ağlıyor'' diye bağırarak protesto etmişti. Erdoğan, konuşmak için yanına çağırdığı çiftçiyi Lan' diye azarlamış, polis tarafından uzaklaştırılan çiftçi Öncel, Başbakanlık sivil koruma polislerinin kendisini dövüp, işkence yaptığını öne sürmüştü. Öncel, önce Başbakanlık sivil koruma polisleri hakkında daha sonra da Başbakan Erdoğan hakkında hakaret' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
Uzun süre gündemde kalan Mustafa Kemal Öncel hakkında, kamu soruşturması başlatan Mersin Cumhuriyet Savcısı Hatice Tatar, Öncel'in Başbakan Erdoğan'a Ne yüzle geldiniz?'' derken girdiği diyalogda hakaret ettiğine kanaat getirerek yargılanması için iddianame hazırlandı. Tatar, iddianamesinde Öncel'in, Edip Burhan Spor Salonu'na gelişi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a koruma duvarını aşarak sözlü olarak hakarette bulunduğunu, kalabalık içinde Başbakan'ın şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde hakaret ettiğini savund. Savcı Tatar, bu nedenle Öncel, hakkında kamu görevlisine hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Öncel, önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
Öncel: "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır"
Mersin'de, protesto ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lan' diyerek azarladığı çiftçi 43 yaşındaki Mustafa Kemal Öncel hakkında Kamu görevlisine hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasına tepki gösterdi. Öncel, Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Hem suçlu olacaksınız hem de güçlü, misali oldu'' dedi.
Olay yaratan diyalog
Başbakan Erdoğan'ın Mersin'e 11 Şubat'ta yaptığı ziyaret sırasında çiftçi Mustafa Kemal Öncel, sesini yükselterek eylem yapmıştı. Çiftçi Öncel'i yanına çağıran Erdoğan, azarladıktan sonra Terbiyesizlik yapma lan'' diyerek yanından uzaklaştırmıştı. Çiftçi öncel, ertesi gün dava açacağını açıklamış ancak birkaç gün sonra Başbakan'dan özür dilemişti. Bir süre sonra yine açıklama yapan çiftçi Öncel, baskı altında özür dilediğini belirtmişti. İşte Öncel ile Başbakan arasında 11
Şubat'ta gergin ortamda şu tartışma yaşanmıştı:
Başbakan: Böyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma.
Çiftçi: Terbiyesizlik yapmıyorum. Lütfen bana hakaret etmeyin.
Başbakan: Artistlik yapma.
Çiftçi: Artistlik yapmıyorum, ben sanatçı değilim.
Başbakan: İyi bir sanatçısın.
Çiftçi: Tarım Bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz?
Başbakan: Lan terbiyesizlik yapma.
Çiftçi: Lan mı?
Başbakan: Evet.
Çiftçi: Lan mı? Canın sağ olsun.
Başbakan: Şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?
Çiftçi: Ne zaman?
Başbakan: Şimdi.
Çiftçi: Benim mahsulüm öldükten sonra mı? İki senedir anamız ağlıyor.
Başbakan: Hadi ananı al git buradan.
MAKSİMUM.COM