11 yaşında vatan için ölen yiğitler

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Kullanıcı avatarı
eniyikameraman
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

11 yaşında vatan için ölen yiğitler

Mesaj gönderen eniyikameraman »

Çanakkale ve İstiklal Savaşı'na katılan çok sayıda çocuk, vatan savunmasında destan niteliğinde kahramanlık örnekleri sergileyerek, "meçhul çocuk askerler" olarak Türk tarihinde yerini aldı. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Köstüklü, Türk milletinin vatan savunması verdiği dönemlerde erkek ve kadınlar kadar çocukların da çok önemli görevler üstlendiğini söyledi. Türk çocuklarının milli bir sorumluluk şuuru içinde gösterdikleri fedakarlıklar, çektiği çileler ve eziyetlerin tam olarak bilinmediğini vurgulayan Köstüklü, Anadolu'nun hemen her köşesinde, özellikle işgal gören yörelerde, çocukların da bir destan niteliğinde kahramanlık örnekleri sergilediğini anlattı. Çocuk askerler üzerine bir araştırma yaptığını ve elde ettiği bilgileri bazı seminerlerde sunduğunu dile getiren Köstüklü, bunlardan bazılarını şöyle sıraladı: "Antep savunmasında Kebapçı Said Ağa'nın oğlu küçük Mehmet, Şahin Bey'in oğlu Hayri, şehit Yolağası'nın oğlu Mehmed Ali gibi 11-12 yaşlarındaki çocukların özverisi göz yaşartıcı boyuttadır. Bu çocuklar Arslan Bey'in başında bulunduğu milis kuvvetlerinin içinde diğer Kuvayi Milliyeciler gibi silahlı olup yeri
geldiğinde çatışmalara katıldılar ve çoğu zaman da istihbarat hizmetinde bulundular.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

TEK BACAĞIYLA SAVAŞTI

Çocuk askerlerden Mehmet ve İsmail, şehrin durumu ile ilgili orduya dilenci kılığında bilgi götürürken düşman askerlerine yakalandılar ve hiçbir konuda düşman kuvvetlerine bilgi vermediler. Serbest bırakıldıktan sonra ateş açılması nedeniyle küçük Mehmet 4, İsmail ise 9 yerinden yaralandı. Mehmet'in hastanede ayağı kesilerek kurtarıldı. Ancak İsmail hastanede şehit oldu. Bir ayağı kesilen Gazi Mehmet, geri döndükten sonra tek ayağıyla Milli Mücadelede yine görev aldı.

12 YAŞINDAKİ NEZAHAT ONBAŞI

Tabur Komutanı Binbaşı Halit Bey'in kızı 12 yaşındaki Nezahat onbaşının da, elinde silahı asker kıyafetiyle çeşitli muharebelere katıldığını anlatan Köstüklü, "Ata binmesini ve silah kullanmasını çok iyi bilen bu kız çocuğu Milli Mücadele boyunca 70. Piyade Alayı'nın bir mensubu olarak tam bir asker gibi, cepheden cepheye koştu. Hatta bu Alaya, o bölgede 'Kızlı Alay' denmişti" diye konuştu.
[img]http://img148.imageshack.us/img148/3443/28rl1.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Nuri Köstüklü hocamın, babamın ve çeşitli büyüklerimizin katıldığı sohbetlerde ben de bulunurdum. Bu tür şeyleri çok anlatır. Teşekkür ediyorum kendisine. Gerçekten insan düşünmeden geçemiyor, "Acaba şimdi böyle bir savaş olsa çocuk yaşta insanlar gider mi?" diye. İstiklâl harbi zamanında "Parmaklarının ucuna kalkıp, 'Acaba uzun görünürüm de beni de savaşa alırlar mı?' diyen bir gençlik", şimdiki zamanda da "Dizlerini kırıp 'Acaba beni kısa sanırlar da savaşa almazlar mı?' diyebilecek bir gençlik." var bir çoğunun dediğine göre. İşte bunun ilacı millî bilinci geliştirmek ve millî değer sevgisini aşılamaktır. Bunun için önce ailelere, ardından da devlete iş düşmektedir.
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
Kullanıcı avatarı
eniyikameraman
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen eniyikameraman »

şimidimi guzel kardeşim affedilmeyen şimdimi gecmiş neslimizin yaptıgını şimdiki nesiller yapacak hic inanmıyorum buna neden inanmıyorum atasına osmanlı deyip gecen tarihini ingilizden ingilizce ögrenen yeni nesillermi bunu yapıcak bunları yapacak dedesine atasına saygısı olmayan mecdanılslarda keyf yapan yeni nesilmi bunu yapacak zor hemde cok zor tabiki imkansız degil cunki biz türk evladıyız boş kaldımmı birbirimizi yeriz dara duştummu aslandan aslan kesiliriz zor ama genede umutsuz degilim
[img]http://img148.imageshack.us/img148/3443/28rl1.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
argetlam
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen argetlam »

bu kadar ümitsiz olmayın ...ülkemize karşı açılan bir savaş olsa ben inanıyorumki bir çok türk evladı vatanı uğruna canını verir...sizin aksini düşünmenizin sebebi savaş ortamın olmaması(bizim aleyhimize)gençlerin rahat davranmasıdır..ama inanıyorum ki herhangi bir tehlike anında bir çok insan dini adına vatanı adına savaşın ön saflarında yer alır...
[b]ѕüтℓü çαу[/b]