arkadaşlar merhaba.. demin bilgisayarıma eskisinin üstüne yeni bir harddisk taktım.. eskisini master, yenisini slave olarak ayarladım...
Bilgisayara takıldığı görülüyor.. Yani donanımda görüyorum..
FAKAT windosta hala eski sürücülerim var.. Yani yeni harddiskimi C veya D gibi sürücü olarak göremiyorum.. Ne yapmam lazım? Yardım edin lütfen..... Bu arada windows XP kullanıyorum
ya demin seagate in sitesine girdim.. ordan disc wizard for windows diye bir şey yükledim..
çalıştırdım.. Yeni sürücü eklendi... ama
harddisk 160 GB olmasına rağmen yeni eklenen sürücü 127 GB gözüküyor şimdi de..
Yani sorun başka bir boyut aldı..
Bu konuda da yardımcı olabilirseniz iyi olur..
Teşekkürler.
Diski formatlamadan görünmez, fdisk sıkıntılı bir program ben şahsen öyle bir programı hiç kullanmadım günümüz ihtiyaçlarına karşılık verebilmekte çok aciz bir program, eğer ki öyle olmasaydı hala ms-dos 6.2 kullanıyor olmalıydık lakin partition magic programının deneme sürümü dahi işinize yarayacaktır.
www.symantec.com sitesinden norton partition magic 8.0 programını indirin o program kurulduğunda diskinizi orada tek parça halinde formatlanmamış olarak göreceksiniz daha sonra programın içindeki sihirbazlar sayesinde diskinizi istediğiniz boyutta istediğiniz partition'a ayırıp istediğiniz formatta fat32, ntfs vs... formatlamanız mümkün olacak ...
masaüstündeki bilgisayarım simgesine sağ tıkla ve yönet i seç oradan disk yönetimine gir nerede ne gözüküyor birde oradan bak kayıp olan bölümü oradan bulabilirsin belki
arkadaşlar dediğiniz her şeyi yaptım. En azından yaptığımı düşünüyorum. Gerek norton partition magic ile gerekse bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet komutu seçip ordan depolamaya girdiğim de gördüğüm şu ki bilgisayarda 22 GB bir alan var. Bu alan formatsız ve format atılırsa büyük ihtimalle sorun çözülecek.. Fakat bir türlü format olmuyor. Güvenli modda da denedim olmuyor. Mantıksal sürücü de, birincil sürücü de yapamıyorum..
Bir fikriniz var mı?
Yoksa 22GB lık yerden vaz geçeceğim, pes ettim artık..
İlk olarak Fdisk i unut Ben yıllardır fdiskle iç içeyim,çok tehlikeli ve 50 gb den daha fazla tanıtamazsın...Snn yapabileceğin en iyi şey xp sp2 cd sinden bilgisayarı başlatmak ve eksik bölümleri görüp görmediğine bakmak...Büyük bir ihtimalle hdd en de fiziksel bir hata yok(baddisk vs...)Olsaydı 22 yi hiiiiiiç görmezdi.Bence senn işini partition magic görür yada xp biçimlendirme bence biraz daha zorla olmazsa garantiye götür.