harddiski tanıtamadım

Bilgisayarlar hakkındaki genel sorunlar, almak istediğiniz bilgisayarlar v.b.
Kullanıcı avatarı
metaloman
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

harddiski tanıtamadım

Mesaj gönderen metaloman »

arkadaşlar merhaba.. demin bilgisayarıma eskisinin üstüne yeni bir harddisk taktım.. eskisini master, yenisini slave olarak ayarladım...
Bilgisayara takıldığı görülüyor.. Yani donanımda görüyorum..
FAKAT windosta hala eski sürücülerim var.. Yani yeni harddiskimi C veya D gibi sürücü olarak göremiyorum.. Ne yapmam lazım? Yardım edin lütfen..... Bu arada windows XP kullanıyorum
Kullanıcı avatarı
kingarthur
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen kingarthur »

anakartın ne, işlemcin ne, taktığın hdd kaç gb bilmek lazım
Ey Aşk! Üzülerek söylüyorum ki; Bu insanlar seni haketmiyor...

[img]http://img149.imageshack.us/img149/783/163zb.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
metaloman
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

anakart asus p4xp-x
işlemci p4 2,4 GHZ
harddisk seagate st3160212A 160 GB 7200 RPM

ya demin seagate in sitesine girdim.. ordan disc wizard for windows diye bir şey yükledim..
çalıştırdım.. Yeni sürücü eklendi... ama
harddisk 160 GB olmasına rağmen yeni eklenen sürücü 127 GB gözüküyor şimdi de..
Yani sorun başka bir boyut aldı..
Bu konuda da yardımcı olabilirseniz iyi olur..
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
metaloman
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

arkadaşlar problem hala devam ediyor.. acaba fdisk yapsam kalan kısmı tanır mı? gerçi fdisk in tam nasıl yapıldığını da bilmiyorum..
Kullanıcı avatarı
kingarthur
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen kingarthur »

harddisk te arıza da olabilir bir kere denk gelmişti bana 120 gb disk 100 gb görünüyordu garanti dahilinde değişti düzeldi.
Ey Aşk! Üzülerek söylüyorum ki; Bu insanlar seni haketmiyor...

[img]http://img149.imageshack.us/img149/783/163zb.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Diski formatlamadan görünmez, fdisk sıkıntılı bir program ben şahsen öyle bir programı hiç kullanmadım günümüz ihtiyaçlarına karşılık verebilmekte çok aciz bir program, eğer ki öyle olmasaydı hala ms-dos 6.2 kullanıyor olmalıydık ;) lakin partition magic programının deneme sürümü dahi işinize yarayacaktır.

www.symantec.com sitesinden norton partition magic 8.0 programını indirin o program kurulduğunda diskinizi orada tek parça halinde formatlanmamış olarak göreceksiniz daha sonra programın içindeki sihirbazlar sayesinde diskinizi istediğiniz boyutta istediğiniz partition'a ayırıp istediğiniz formatta fat32, ntfs vs... formatlamanız mümkün olacak ...
Kullanıcı avatarı
ilyask
Slow Friend
Slow Friend

Mesaj gönderen ilyask »

masaüstündeki bilgisayarım simgesine sağ tıkla ve yönet i seç oradan disk yönetimine gir nerede ne gözüküyor birde oradan bak kayıp olan bölümü oradan bulabilirsin belki
Kullanıcı avatarı
metaloman
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

arkadaşlar dediğiniz her şeyi yaptım. En azından yaptığımı düşünüyorum. Gerek norton partition magic ile gerekse bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet komutu seçip ordan depolamaya girdiğim de gördüğüm şu ki bilgisayarda 22 GB bir alan var. Bu alan formatsız ve format atılırsa büyük ihtimalle sorun çözülecek.. Fakat bir türlü format olmuyor. Güvenli modda da denedim olmuyor. Mantıksal sürücü de, birincil sürücü de yapamıyorum..
Bir fikriniz var mı?
Yoksa 22GB lık yerden vaz geçeceğim, pes ettim artık..
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Şimdi nasıl diyeyim buradan anlatabilmem zor, aldığınız yerin teknik servisi varsa oraya götürüp orada yardım istemenizi tavsiye ederim :arrow:
Kullanıcı avatarı
BuRRaK
New Friend
New Friend

Mesaj gönderen BuRRaK »

İlk olarak Fdisk i unut :wink: Ben yıllardır fdiskle iç içeyim,çok tehlikeli ve 50 gb den daha fazla tanıtamazsın...Snn yapabileceğin en iyi şey xp sp2 cd sinden bilgisayarı başlatmak ve eksik bölümleri görüp görmediğine bakmak...Büyük bir ihtimalle hdd en de fiziksel bir hata yok(baddisk vs...)Olsaydı 22 yi hiiiiiiç görmezdi.Bence senn işini partition magic görür yada xp biçimlendirme bence biraz daha zorla olmazsa garantiye götür.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir