bir sorunum var arkadaşlar

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Ninni

bir sorunum var arkadaşlar

Mesaj gönderen Ninni »

arkadaşalar sizlerle paylaşmak istediğim bir sorunum var. yeni bir işe başladım ve iki hafta oldu. bu ikinci haftanın sonunda bana bir sözleşme imzalatmak istediklerini söylediler. sözleşmeyi inceledim bir yıl çalışacağıma dair bir sözleşme ve işe başlamadan konuştuğumuz koşullarla ilgili ibareler yok. ilk önce maaş konusunda anlaşamamıştık ve ilk üç ay deneme süresinde bu maaşın verileceğini daha sonra artış yapacaklarını söylediler fakat imzalamam gereken sözleşmede bu maddeyi yazmamışlar yani sadece lafta kalıyor. bende imzalamak istemedim müdürle konuştum daha doğrusu konuşmaya çalıştım pek dinlediği söylenemez ve bir tartışma yaşadık... o zaman işi bırakacağımı söyledim ve lafa boğduğu için kesin bir sonuca bağlayamadım. yarın işten ayrılmak istediğimi kesin olarak söyleyeceğim yalnız kafama takılan bazı noktalar var ben daha önce böyle bir uygulama ile hiç çalışmadığım için iş konusunda deneyimli olan arkadaşlara danışmak istiyorum. yalnız bu arada sözleşmeyi imzaladıktan sonra sigorta yapılacağını söylediler. ben işe başlarken hiçbir şekilde bu konuları bana anlatmadılar sadece evraklarımı istediler. ve evrak tesliminde iş istiyorum diye bir kağıt imzaladım. bunun gerekli olduğunu söylediler şimdi de ayrılırken işten ayrılıyorum diye bir kağır imzalayacağım. yani istifa ediyorum gibisinden. bu süre zarfında ne iş sözleşmesi imzaladım ne de sigortam oldu. sormak istediğim konu beni yeni biri gelene kadar orda çalıştırma gibi bir hakları varmı.bana böyle bir zorunluluk doğurma hakkına sahip olabilirler mi acaba? birkaç kişiye danıştım. ayrılırken imzalayacağım kağıda dikkat etmemi söylediler sadece ama yeni biri gelene kadar çalışma konusunda birşey diyemediler. bu konuda deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirlerse çok rahatlayacağım.. acil cevaplarınızı bekliyorum..
Kullanıcı avatarı
kingarthur
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen kingarthur »

Defalarca iş değiştiren birisi olarak, ben böyle bir uygulama bir tek senden duydum imzalamamakla iyi etmişsin aman dikkat. İmza atılacak tek şey her ay sigorta primin ödendiğinde ödendiğine dair bir kağıt imzalıyorsun. iş hayatında başarılar... ;)
Ey Aşk! Üzülerek söylüyorum ki; Bu insanlar seni haketmiyor...

[img]http://img149.imageshack.us/img149/783/163zb.jpg[/img]
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

evet ilk kez bende burda karşılaştım :) o yüzden birilerine sorma ihtiyacı duydum..

sağol :)
dj_gokhan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen dj_gokhan »

ben anlamam :D 10 sene sonra gel :P
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen vişne »

Sözleşmede haklar ve senden talep edilenler hakkında her bilginin olması gerekir. Haklarının korunmadığını düşünerek imza atmamakla iyi etmişsin demeliyim.
Kullanıcı avatarı
Nefertiti
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Nefertiti »

yeni birisi gelene kadar çalıştırma hakları şöyle var; sen işten ayrılmadan belli bir süre önce ayrılmak istediğini beyan etmelisin, bu şirketin belirlediği bir süredir.benim eski çalıştığım yerde 1 aydı örneğin..sen ayrılmak istediğini beyan edersin onlarda bu 1 ay süresinde yerine birini bulurlar,eğer bulamazlarsa da bu senin sorunun değil, sen gereğini yerine getirmiş olursun..

işten ayrılırken de imzalatacakları kağıda dikkat etmelisin, eğer senin ağzından, yani " işten istifa ediyorum,ayrılıyorum" gibi şeylerse kağıttaki, sen istifa etmiş sayılacağın için, çalıştığın gün sayısına göre verilecek olan tazminatı alamazsın, ama eğer "işine son verilmiştir" ibareli bir kağıtsa imzalayabilirsin o zaman tazminatını vermek zorundalar.

maaşlar konusunda bi bilgim yok, sigortayla ilgili de öyle..bunlara tanık olduğum için, sadece bu konuda bişeyler söyleyebiliyorum..umarım bi sorun çıkmadan istediğini yerine getirirsin..kolay gelsin Ninni ;)
Tırtılın "Dünya'nın sonu" dediğine, Usta "Kelebek" der...