Eurovision'a "Süper Star" gidiyor

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Shutmeupndown
Slow Friend
Slow Friend

Mesaj gönderen Shutmeupndown »

ok bence şarkıcıyı ve şarkıyı seçecek halkı seçmek için de bir halk oluşturalım.....gerekirse diğer ülkelerden getirtelim...ya lütfen dürüst olun Sezen Aksu'yu gönderelim diyormuş çoğunluk!!!tamam türkiyenin en önemli en üretken sanatçılarından biri...sözleri mükemmel her yaşa hitap etmiş bir kadın ama Sezen Aksu'nun sesi mükemmel mi?ne kadar başarılı olabilir ki sadece sözlerindeki girdileri çıktıları ve en hassas derinlikleri biz anlayacaksak eğer.....aynı şey teoman şebnem ferah içinde geçerli...hepsin de bir risk olmayacak mı?ve mangayı gönderelim diyenler lütfen yaaa....hangi paketten bu abartmalar?...manga neydi ki?kaça bölsek elde kaç kalır???tamam dinliyorsunuz güzel ama manga bir linkin' park mı?hem zaten bu yarışmada hareket önemli değil mi...sözlerin önceliği geri planda kalmıyor mu?bence abartmayalım belki biraz bu şarkının arkasında dursak veyahut bir kere de beğenmemek için dinlemesek daha güzel olmaz mı?neyse ben kimim ki zaten oturmuş damarlarıma giden bağlara otlar tıkıyorum...kendinize deli bakın....
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Bu seçilen şarkıcıyla ve şarkıyla Manga'yı, Teoman'ı ve Sezen Aksu'yu kıyaslaman çok saçma ve yanlış. Ayrıca, her zaman dediğimiz gibi Eurovision'da önemli olan müziktir ve Manga, Mor ve Ötesi gibi gruplar fevkalade müzikler yapabilirler. Ama Sibel Tüzün gibi sanatçı olamayan insanlardan, güzel müzik yapmaları zaten beklenemez.
Ayrıca, katılacağımız şarkıyı ilk dinleyişimde bir ümit vardı içimde, bari bu sefer güzel bir şey olsun diyordum ama müziği duyduğum anda iş bitmişti zaten. Bilgisayarla yapılan bir müzik ve bu kadar da basit.
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
Shutmeupndown
Slow Friend
Slow Friend

müziğin basit olması gerekiyor zaten...alanis morissette 'yi mi sokalım dedik Eurovision'a...Hem sibel tüzün'le ilgili ütülenmiş fikirlerim yada kendisine bi' ilan_ı aşkım falan yok...ama o dediğin gruplar (ki ben de dinliyorum ....) daha piyasa da gözükmemişken sibel tüzün'ün klipleri dönüyordu tv de belki yaşın yetişmemiştir o zamana....zaten ben de sütü üfleyerek içiyordum....ayrıca ben sibel tüzün'ün şarkısıyla sezen aksu'yu yada diğerlerini kıyaslamadım...onların yaptıkları şarkıların sözlerinin müziklerinden ön planda olduğunu ve EĞER Kİ HALK ONLARI yollamak istiyorsa da sadece bizim tüylerimizi diken diken eden sözlerin yabancıların kıllarını bile bükemeyeceğini söyledim.....yani ben türkçe kanunları çerçevesinde sizin bahsettiğiniz bir kıyaslamada bulunmadım....bilakis öyle bi' şey varsa da ona kıyaslama demiyoruz ÖRNEKLEME diyoruz...siz olsaydınız kimi gönderirdiniz sayın affedilmeyen?düşünün lütfen karşınızda bir dirhem yabancı var sizin türkçe olarak söylediğiniz hiç bir şeyden anlamıyorlar ve siz teoman'ın gönülçelen'ini yada manga'nın bir kadın çizeceksin'ini seslendiriyorsunuz onların karşısında....mesela marilyn manson ingilizceden hiç anlamayan birinin karşısında THE FİGHT SONG'unu dillendirse o karşıdan baka kalan insan ne hissedebilir?nereye kadar hissedebilir??tekrar ediyorum hiç bir şekilde kıyaslama yapmadım.......
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Yahu ben dedim ki önemli olan müzik, bu kadının şarkısında müzik yok bir şey yok... Ben sözlerden ya da Türkçe olup olmamasından bahsettim mi?
Misal: Eoruvision'da ilk üçe giren şarkılar hiç mi hoşumuza gitmez? Gider tabi. Anlamamamıza rağmen, neden? Müzikleri çok iyi olduğu için. Bu sayede ilk üçe girmekteler zaten. Biz de oy veriyoruz, ne tür şarkılara oy veriyoruz peki? Kulağa en hoş gelen şarkıya, daha doğrusu müziğe, çünkü bir çoğumuz bu şarkıların anlamını bile bilmiyoruz.
Diğer taraftan, dediğim gibi bu tür basit techno müziklerle bir yere varılamaz. Hele hele dünyada rock müziğin (özellikle metal ve alternative) zirveye çıkmaya başladığı bir dönemde, bu tür müzikler iş görmez.
Araştırma yapılsın, Avrupalı insanlar en çok hangi tarz müzikten hoşlanıyor diye, ona göre bir grup/şarkıcı gönderilsin o zaman. Ama dediğim gibi, rock müzik zirvede, başta Avrupa'da.
Shutmeupndown
Slow Friend
Slow Friend

rock müzik o kadar da kıstasa alınmıyor ne yazık ki bu yarışmada..... Eurovision'da birincilik almış hiç bir şarkı rock musikisinin alt yapısına müşterek olmamıştır.....bu yüzden öyle bir umudumuz varsa hepimiz bir çukur açıp içine atalım....hem neden bu kadar takıyoruz bu yarışmaya...madem o kadar hevesliyiz vatandaş olarak birer yabancı albüm çıkartıp Grammy ödüllerine aday olmaya çalışalım...şahsen benim gözümde eurovision'un zerrenin içindeki atomun çekirdeği kadar bile değeri yok.alanis morissette veyahut alex lloyd'un yeni albümünü bekliyorum....olaki bir albüm çıkarır da türkiyedeki bütün plastik beyinleri kendi şuuruma yöneltirsem albümün ismini edepsiz bi' şey olarak değiştiricem....neyse benden bu kadar...ben şarkıyı sevdim....galiba da tek ben sewmişim...ne ise ziyanı yok bu utançla yaşamayı öğrenebilim.=(
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Madem yarışmaya hiç değer vermiyordun, neden bu kadar üsteledin bu konuyu?
Shutmeupndown
Slow Friend
Slow Friend

yorum yapan insanların sanki konservatuvar mezunlarıymış gibi oturdukları yerden "bu şarkı berbat....bu şarkı olmamış...sibel tüzün mü,o da kim?..." gibi birbirinden kızamık iğrenç yorumlarından usanmış olmam beni bu noktaya getirdi...alın kardeşim gitarı elinize de görelim....sanki daha iyi bi' ritim tutturabilirlermiş gibi....sırf entellektüel görünebilmek için "biz şebnem dinleriz...bizi Korn keser...LİNKİN' PARK Nirvana falan dinliyorum britneyciler gelmesin...." tipi yaklaşımlarlahayyatta kalmış ve sadece müziklerde kafa sallayıp 29 yaşına gelince de chill out merakına tek ayakkabıyla basan şahsiyetler yüzünden böyle bi' savunma gereği dudum...ayrıca üsteleyiş benim ses benim bağırış benim kime ne kii?=P
Kullanıcı avatarı
mythical_girl
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum

Mesaj gönderen mythical_girl »

Shutmeupndown yazdı:yorum yapan insanların sanki konservatuvar mezunlarıymış gibi oturdukları yerden "bu şarkı berbat....bu şarkı olmamış...sibel tüzün mü,o da kim?..." gibi birbirinden kızamık iğrenç yorumlarından usanmış olmam beni bu noktaya getirdi...alın kardeşim gitarı elinize de görelim....sanki daha iyi bi' ritim tutturabilirlermiş gibi....sırf entellektüel görünebilmek için "biz şebnem dinleriz...bizi Korn keser...LİNKİN' PARK Nirvana falan dinliyorum britneyciler gelmesin...." tipi yaklaşımlarlahayyatta kalmış ve sadece müziklerde kafa sallayıp 29 yaşına gelince de chill out merakına tek ayakkabıyla basan şahsiyetler yüzünden böyle bi' savunma gereği dudum...ayrıca üsteleyiş benim ses benim bağırış benim kime ne kii?=P
haklısın aslında ama ne yazikki dünya turkçe şarkıdan bişi anlamıo.ayrıca müziği anlamak için konservatuar mezunu olmak gerekmez nasılki bi insanı anlamak için psikolog olmak gerekmediği gibi!!!turkçe şarkıyla katıldığımızda sonuç ortada başarı elde edebileyomuyuz hayır.ama hala bu tutumlarında devam ediolar.eğer kazanmak istiosak kesinlikle ing bi şarkıyla katılmamız lazım !!!
Shutmeupndown
Slow Friend
Slow Friend

ingilizce sözlerle katılalalım fikrine başka bi' kardeş yapmaya gerek yok sanırım...=P...böyle tek çocuk daha mutlu olur o fikir evinde...sayın mythical_girl benim gönlümde ing. sözlerden yana ama bu muhabbet biraz destansı...o yüzden kısaca sayın Affedilmeyen ile yaptığız daha önceki dialoglarımızı okumanızı tavsiye ederim zaten hepi topu stephen king'in son kara kule serisinin kalınlığı kadar....kendinize deli bakın...=P