Japon imparatorlarının gözünde samuray dövüşcülerinin çok önemli bir yeri olduğu günlerde imparator, ülkedeki samuraylar arasından sınavla bir baş samuray seçmeye karar verdi.
Üç samuray sınavı aynı dereceyle bitirince imparator, bu üç başarılı dövüşçü arasında özel bir baş samuray yarışması düzenledi ve her birinden üstün yeteneğini kanıtlamasını istedi.
Birinci samuray bir kibrit kutusundan bir sinek çıkardı, havaya attı ve sinek uçmaya başlayınca kılıcını çekti, havada bir iki kez salladıktan sonra kılıcıyla sineği ortadan ikiye böldü. İmparator, “Aferin, aferin” diyerek, onun bu başarısını coşkuyla alkışladı.
İkinci samuray da bir kibrit kutusundan bir sinek çıkardı, o da sineği havaya attı ve sineğin uçmaya başlamasını bekledikten sonra kılıcını çekti, havada birkaç kez salladıktan sonra sineği dört parçaya böldü. İmparator ikinci samurayı daha büyük bir coşkuyla alkışladı ve onu “Harika, harika” diyerek kutladı.
Sıra üçüncü ve son yarışmacı samuray’a gelmişti. O da cebinden bir kibrit kutusu çıkardı, içindeki sineği havaya bıraktı, sonra da sineğin uçmaya başlamasından sonra kılıcını çekti, havada bir kez salladıktan sonra imparatora döndü, önünde saygıyla eğildi. İmparator, sineğin uçmakta olduğunu gösterdi samuraya ve “Sen ne ikiye, ne dörde bölebildin” dedi. “Baksana, senin sineğin hâlâ uçuyor...”
Üçüncü samuray, imparatorun karşısında bir kez daha saygıyla eğildi ve “Lütfen adamlarınıza emir buyurun, sineği yakalasınlar, getirsinler, imparatorum” dedi. “Yakından incelediğinizde, sineğin sünnet edildiğini gözlerinizle göreceksiniz...”
Uzun çabalar sonucu Alman vatandasligina kabul edilen genç, sevinç içinde evine kosmus:
-Babaaaaa, Alman vatandasi oldum.
Birinci kusak milliyetçilerden olan baba çok sinirlenmis.
-"Ulan soysuz, hangi yüzle Alman vatandasi olursun," diyerek birde Osmanli tokati vurur ogluna.
Genç, evden kaçarken kendi kendine söylenir:
-Su hale bak ya! Alman vatandasi olali bir saat geçmedi, Türklerle basim belaya girdi!..
Bir adam, eşiyle birlikte doktora muayene olmaya gitti. Muayene bitti ve doktor odasından çıkarak kadının yanına geldi. “Eşinizin ölmemesini istiyorsanız şu kağıda yazdıklarımı uygulayacaksınız” dedi.
•“Sabahları güler yüzle, güzel bir kahvaltı hazırlayın ve işe mutlu gitmesini sağlayın.
•“Öğlenleri eve geldiğinde güler yüzle karşılayın ve güzel bir öğle yemeğiyle takdir edildiğini duyumsattırın, böylece günün geri kalan bölümünü de iyi geçirmesine yardım edin.
•“Akşamları eve geldiğinde yemek özellikle güzel olmalı. Eve gelince eline bir kadeh içki verin dinlenmesini sağlayın.
“Eğer bu dediklerimi uygularsanız eşinizin sağlık yönünden hiçbir sorunu olmayacak” dedi doktor.
Eve geldiklerinde adam eşine sordu:
“Ne dedi doktor sana?”
Kadın ise çok üzgün bir ifadeyle yanıt verdi:
“Ölecekmişsin.”•
[scroll][color=brown][b]G İ T T İ M[/b][/color][/scroll]
biraz işlerden fırsat buldukça ön hazırlık yapmıştım.bu sefer onun için hızlı oldu. acaba diyorum kendi kendime gençleri sıkıyormuyum?bu kadar fıkra
yazmakla.hoşlanabilineceğini düşünürken sıkmak hiç hoşuma gitmez.Saygılar...
Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk vardır.
Bir alman, bir fransiz birde türk arabistana giderler, orada bunlarin ücü icer icer sarhos olurlar. Arabistandaki Sultan bunlari yakalatirir. Ve der "Siz bilmezmisinizki Ickinin günah oldugunu? Sizler günah islediniz onun icin size ceza verecegim" der.
Sultan bunlari kirbacla cezalandirmaya karar verir.
Almana sira gelir. Sultan Almana onu cezalandirmadan önce bir dileginin oldugunu söyler, bunun üzerine Alman der ki "ozaman sirtima bir yastik baglayin" der.
Sultan bu istegi yerine getirir. Kirbacla 100 kere vurmaya baslar, yastik 10 vurus sonra parcalanir ve alman aci duymaya baslar.
Sira Fransiza gelir. Sultan onunda bir dilegi oldugunu söyler. Fransizda der ki gülerek "benimde sirtima iki yastik baglayin" der. Sultan vurmaya basladiktan sonra o iki yastikta parcalanir ve Fransiz acidan duramaz hale gelir.
Vede sona Türk kalir. Sultan ona der ki "Siz Türkler güzel Futbol oynuyorsunuz o yüzden sana iki dilek veriyorum söyle" der.
Türk düsünür düsünür ve en sonunda kararini verir ve der ki "Sultanim birinci dilegim beni iki misli kirbacla" der. Sultan sasirir ve kabul eder. "Peki ikinci dilegin nedir" diye sorar Sultan Türke.
"Ikinci dilegim ise arkama Almani baglayin" der.
[scroll][color=brown][b]G İ T T İ M[/b][/color][/scroll]