Internet yeni nesile geçiyor! Gerisinde kalmayın [RSS]

İnternet üzerindeki güncel haberler, değişiklikler, paylaşımlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Internet yeni nesile geçiyor! Gerisinde kalmayın [RSS]

Mesaj gönderen dJ4 »

Bir Mektup: İnternet Yeni Nesile Geçiyor - RSS: Hızlı Okuma, Blog: Kolay Yayınlama
(Bu yazıyı bir mektup olarak tasarladım ve internette ulaşabileceğim binlerce kişiye e-mail olarak göndereceğim. Mektubun özelliğini bozmamak için üzerinde değişiklik yapmıyorum.)

Size internetteki yeni gelişmelerin birisinden bahsetmek istiyoruz.
Bunlardan birisi RSS - seçeceğiniz haber ve makale kaynaklarını hızlı bir şekilde takip edebilmenizi sağlıyor.
İkincisi Blog'lar - kolayca site oluşturmayı ve üzerine kolaylıkla makaleler eklemeyi sağlıyor.
Biz bu ikisini birleştiren destek sitesi hazırladık:
Türkçe RSS ve Blog Destek Merkezi (http://turkce.blogspot.com)

Bu yeni nesili yakalamak istiyorsanız, öncelikle RSS'yi kullanarak ilgileneceğiniz haber ve makale kaynaklarını derlemelisiniz. İkinci olarak Blog'ları öğrenmelisiniz. İhtiyaç hissediyorsanız Blog oluşturabilir veya varolan bloglara katılabilirsiniz.
Eğer Webmaster'sanız veya bir siteniz varsa, gelişmelerin gerisinde kalmamak için bir an önce, sitenizi RSS uyumlu hale getirmenin yollarını araştırmaya başlamalısınız.
Bizim Destek Sitemizde, webmasterlara düşecek işler dışındaki hemen herşey bulunmaktadır.
Tamamı Türkçe olarak, RSS uyumlu 400 kadar site ve 1550 haberleşme grubu listelenmektedir. RSS ve Blog işlemlerini anlatan 10-15 kadar makale bulunmaktadır. Webmasterlar'ın sitelerine ekleyebilecekleri butonlar yer almaktadır. "rss-blog" isimli haberleşme grubumuz da bu konu çerçevesindeki haberleşmeyi sağlamayı amaçlamaktadır.
Bu yeni bir nesil ve her şey yeni başlıyor. Bu nesile erken giriş yapan hem zaman kazanacak hem de çok yol katedecek. Destek sitemizle şu anda, İngilizce, Almanca, Fransızca gibi çok içerikli 7-8 dilin hemen sonrasındaki bir konumda yer alıyoruz. Her türlü gelişmeyi de takip edip, yansıtmaya çalışacağız.

Var mı aranızda, Yeni Nesili Yakalamak İsteyenler?

kaynak: http://turkce.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Kısaca bende çalışma sisteminden bahsetmek istiyorum. Aslında sistem çok kolay kullanışlı ve Interneti çok daha verimli bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Birçok browser artık bu olayı destekliyor Internet Explorer 7 Beta sürümündede bir feed avcısı mevcut. Opera, Firefox vb ...

Browserlar sayesinde bu sistemi destekleyen siteye geldiğinizde uyarı alıyorsunuz daha sonra rss okuyucunuza bu sitenin xml içerikli url'sini eklediğinizde artık o sitedeki gelişmeleri 24 saat takip edebiliyorsunuz. Sitede yeni bir değişikli olduğunda anında bilginiz oluyor. Şifre girilmesi gereken siteleri bile birçok rss okuyucu ile takip edebilmeniz mevcut sizin yerinize otomatik olara şifrenizi girebiliyor.

RSS desteği bulunan siteleri aşağıdaki ikonlar sayesinde tanıyabilirsiniz.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
Kullanıcı avatarı
Jedi
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1444
Kayıt: 08-08-2004 15:48
Konum: A galaxy far far away

Mesaj gönderen Jedi »

Yaklaşık 2002 yılından beri uygulanan bir sistem. Explorer bu xml leri render edemeceyeği gerekçesiyle tanımıyordu o yüzden pek yaygın kullanımda değildi. Bana göre pek kullanışlı bir uygulama değil yani bir süre sonra browser ı her açışta 40-50 haber gelmeye başlıyor bunların da hepsinin okumak mümkün değil.
[b]I'm the haunter of the embracing dark.
I'm the bringer of fear.
I'm the scorner of peace and tranquility.
I ride the stormcloud and the night!
I seek to be Sith, in all its manifestations. [/b]
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Haber olarak yorumlama bence, takip ettiğimiz birçok site var atıyorum benim mesela yeni versiyonlarını takip ettiğim programlar var onlardan haber versin yeterli, bir adette güncel haber sitesi ekledin mi işte güzel bir kullanış şekli, zaten otomatik eklenme diye bir durum söz konusu değil ekleyip eklemeyeceğine sen karar veriyorsun.

Bill amca da artık bunun peşindeyse ben bi dikkat edelim derim şuan özellikle blog patlaması sonucu hiç hafife alınmayacak bir durum bence herşeye rağmen takip edilmeli, sonuçta iki ihtimal var nasıl olsa ya Internet tarihinde yanılgılar köşesine düşeriz ya da tarihteki fiyaskolar ;)

Artı şöyle bir durum var bu format xml, html'nin yerini alması kaçınılmaz olacak bir format, php'nin bile bu yonda gelişim göstermesi kaçınılmaz sonuçta bu herkesin işine gelecek bir durum biliyorsunuz Internette binlerce mezarlık site diye tabir edilen 3-5 yıldır güncellenmemiş siteler var çoğuda öyle sabit bilgi içereğine bile sabit değil.

RSS'nin en temel amacı canlı yaşayan Internet'i sağlamak bakın Bill amca bile sitesinin ismini ne yaptı www.live.com ;)
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

Buda bizim ana sayfadaki haberlerin rss'si...Forum açıldığından beri var ama link vermedim daha önce hiç bir yerde: http://www.turkiyeforum.com/news_rss.php
Dreams
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Anasayfanın sonuna yada üstlerinde bir yere icon olarak yaparsan güzel olur bence abi şöyle [ resmi görüntülemek için tıklayın ] şeklinde bir şey daha dikkat çeker diyorum ;)
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir