Bi program vardı Malum programlardan.
Ps lere girile bildiğini çok çeşitli makalelerde sizinde gözünüze ilişmiştir.
Evvelinde bu araştırmalar sonucu bir program elime geçmişti ve kullanımı hakkında bilgim olmadığı için bi kenarda duruyordu, bi arkadaşım ps lere girile bildiğini ve bununda çok basit olduğunuğu konusu aramızda geçince elimdeki
programın marifetini öğrenmiş oldum ve araştırmaya başladım.
Araştırmalarım sonucunda da bilgisayarların gerekli ayarların yapılmadığı taktirde
oldukça savunmasız olduklarını gördüm..
Gördüm diyorum çünki bazı işletmeler varki (muhasebe,ev ağları,işyeri ağları,int cafe ler vs.)
Bunlar diğer paylaşım daki bilgisayarlarına dosya paylaşımını açmak zorunda kaldıklarından farkında olmadan dosyalarını web ortamınada sunmuşlar. üzerlerinde mumlarıyla birlikte ,biz mumlarını söndürmeden fakat uyarılarda ekleyerek ( kötü niyetli olmadığımız için) ps lerindeki not defterlerine DİKKATLİ OLUN DOSYALARINIZA ULAŞILABİLİYOR PAYLAŞIMLARINIZI
ŞİFRELEYİN diye notlar bıraktık..
Hani işletim sistemi kurduğumuzda kullanıcı şifresi yazmamızı ister, bizde
ne olucak zati ben açıyorum bu ps yi deyip açılış gecikmesin diye es geçeriz ya
bu şifrenin önemini anladım bu araştırmamla.
Şimdi size uyarım ! eğer ps nizde kullanıcı şifreniz yok ise bunu es geçtiyseniz bir an önce (başlat,araçlar,denetim masası,kullanıcı hesapları)n dan kendinize bir şifre alın.Zira farkında olmadan bilgisayarınızın içinde feyk atılmakta bunu unutmayın.
C:\Documents and Settings\All Users\Belgeler
Ayrıca buraya attığınız dosyalarınıza sağ tıklayıp özelliklerden şifre verin..
SAYGILAR SEVGİLER .. :*