Araç kullanırken sigara içenlere ceza geliyor

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

Mesaj gönderen commando »

İçenler düşünsün.. 5 gün 3 saattir yoksunluk sendromu çekiyorum zaten.. Uygulanabilir bir yasak değil.. Kahvehaneler içinde sigara yasağı kondu ama baktılar olmuyor kimsenin taktığı yok 3 yıl ötelediler..

Araba kullanırken makyaj yapmak da yasaklansın :)
[b] Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy [/b]
Kullanıcı avatarı
Router
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

Mesaj gönderen Router »

sigarayı yasaklayacaklarına fabrikları kapasınlar görelim :P
09/Aralık/2007/Pazar
dj_gokhan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen dj_gokhan »

o biraz sıkar...
arven

Mesaj gönderen arven »

Yasaklar çiğnenmek içindir.(hele ki Türkiye de) :)
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen vişne »

SİGARA YASAKLARI HAFİFLETİLDİ

Sigarayla etkin mücadele için hazırlanan yasa teklifinde bazı konularda geri adım atıldı.

TBMM Sağlık alt komisyonu, sigarayla etkin mücadele amacıyla hazırlanan yasa teklifinde ilginç değişikliklere imza attı. Sigara yasağında geri adım atılırken denetimi güç düzenlemeler öngörüldü. İşte teklifin son hali:

* Sigara kullanan arabanın sürücüsü, yanında oturan kişi de tiryakiyse sigara içebilecek. Buna aykırı hareket eden 50 YTL ceza ödeyecek.

* Lokanta, cafe, kafetarya ve eğlence yerlerinde sigara içilmesi için tahsis edilen özel alanlara 18 yaşından küçüklerin girmesi yasak olacak. Buna aykırı haraket edenler için herhangi bir yaptırmışa uygulanmayacak.

* Hastane bahçelerinden sonra "acılı insana yasak olmaz" diye mezarlıklarda da sigara serbest hale geldi. Cezaevi ve kışlalarda da havalandırma alanları ve bahçelerde sigara icilebilecek.

* Sağlık, eğitim kültür hizmeti veren yerlere 100 metre mesafeye kadar olan alanlarda sigara satılabilmesine karar verildi. Satış sadece bu yerlerde yasak olacak.

* 50 metrekareden küçük kahvehanelerde uygulanması planlanan sigara yasağı serbest bırakıldı.

Kaynak:Vatan

28 12 2005