64 metrelik zıplama parkuru

Birbirinden değişik zeka ve akıl sorularını bu forumda birbirinize sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
eurus
Slow Friend
Slow Friend

Mesaj gönderen eurus »

Ama bu mantıkla yaklaşırsak o zaman iddia ediyorum ki (gerekirse ispatlarım) o kurbağanın ileri gitmesi bir yana, kurbağa zıplayamaz bile. Bu mantığa göre her şey durağandır demek ki?

Limit, sonsuz toplam gibi matematik ıvır zıvırları geliştirildikten sonra artık bu tür soruların çözümleri mümkünata kavuştu. Mantığı da budur. Bu sorular yanılmıyorsam ilk olarak yunan filozofları tarafından dile getirilmişti ve kendi çağlarında büyük tartışmalar yaratmıştı. Ama günümüzde büyük tartışmalar yaratabilmesi sözkonusu değil.
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

Limit fln görmedim dahada mantığım bu olur diyor. Ayrıca sonsuza kadarda gitmez ilk zıplamanın 2 katını geçemez. Benim anlatmak istediğim 64 metrelik bir yolda ilk zıplama 32 yada daha azsa tmm bu yolu bitiremez ama çok az daha fazla olduğunu hesaplanırsa geçtiğini görürüz. örnekte verdim gene veriyorum.

yol 64 metre
ilk zıplama 40. metreye
ikinci zıplama 20 metre daha ileri 60. metre
üçüncü zıplama 10 metre daha ileri 70. metre. Ahada geçti :)
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
eurus
Slow Friend
Slow Friend

Mesaj gönderen eurus »

ComiC, öyle değil. Her zıplayışında geriye kalan mesafenin 1/2'si kadar zıplıyor. Yani mesela tüm mesafe x ise, ilk zıplayışta (1/2)x kadar, ikinci zıplayışta kalan yolun (1/4)x'i kadar zıplıyor. Sen soruyu anlamamışsın tam olarak.
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

"sonra her zıpladığı meseafenin yarısı kadar"

diyor ama..
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
siteci
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen siteci »

mantık oalark tamamlayamaz fakat teorik olarak tamamlar
Sular yükselince, balıklar karıncaları yer çekilince de karıncalar balıkları. Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine su karar verir.
[img]http://sonmezhukuk.8m.com/balik.gif[/img]www.sitesakinleri.com