
Korkaklara müjde!
Tıp dünyasında bir devrim niteliği taşıyan bu çalışmanın, yakın bir tarihte açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda, Amerika'nın New Jersey kentindeki Rutgers Üniversitesi, 'stathmin' adlı bir genin 'korku geni' olduğunu açıklamıştı. Rutgers Üniversitesi'nin, bu konu üzerinde yaklaşık 7 yıldır büyük bir çalışma sürdürdüğü biliniyordu. Fakat, bu çalışmanın sadece fareler üzerinde yapılmadığı, gündeme bomba gibi düştü.
OLAĞANÜSTÜ BAŞARI
Üniversite profesörlerinden Shumyatsky, insan üzerinde deney yapılmadığını söylese de, üniversite raporlarında karanlıktan, fareden, yükseklikten korkan bir kişinin üzerinde deney yapıldığı ve o kişinin gen üzerindeki operasyon sonucu bu fobilerinden kurtulduğu yazıyor. ABD'li bilimadamları, olağanüstü bir başarıya imza attıkları halde, şimdilik bu olayı gizliyor. Tıp dünyası, bu çalışmanın bir devrim olduğu görüşünde. Çünkü, 'stathmin' adlı gen üzerinde yapılan operasyon, fobi ve travmaya bağlı hafıza kaybı tedavisinin önünü açacak.
İÇERİĞİ DE AÇIKLANMADI
Korkular yüzünden psikolojk travma yaşayanların, fobiler nedeniyle alt-üst olan hayatların artık normale dönebileceğinin de altı çiziliyor. 'Stathmin' adlı gene uygulanan operasyonun içeriği ise açıklanmıyor. Bu operasyonun, doğuştan gelen ve deneyimin ardından belleğe yerleşen korkuyu kontrol edeceği, dünyanın önde gelen profesörleri tarafından da doğrulanıyor.
PANİĞE BİLE KAPILMIYOR
Rutgers Üniversitesi, korku geni üzerinde yapılan çalışma sonucu, farelerin içgüdüsel olarak korkmaları gereken durumlarda bile paniğe kapılmadıklarının görüldüğünü kabul ediyor. Deney farelerinin diğer davranışları ise, etkilenmiyor ve çevrelerini öğrenme yeteneklerinde de değişiklik olmuyor.
Kaynak: Takvim