Çocuk yuvasında dayak vahşeti infial yarattı!

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Çocuk yuvasında dayak vahşeti infial yarattı!

Mesaj gönderen Eternity »

ResimMalatya Çocuk Esirgeme Kurumu 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda bakıcıların çocukları döverken çekilen görüntüleri, Star TV'de yayınlanan Deşifre programında yayınlanması halkı sokağa döktü.

4 görevli gözaltına alındı
Çocuklara dayak atan 4 kişiden birinin kurum görevlisi üçünün ise sözleşmeli temizlik şirketi elemanı olduğu belirlendi.

Olayla ilgili olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

Çocuk Esirgeme Kurumu önünde önlem alan polis, yurda giriş ve çıkışları kapattı.

Görüntüler infial yarattı!
Görüntülerde çırılçıplak soyulan küçük çocuklar banyoda kötü muameleye maruz kalıyor. Bir kadın bakıcı odada oynayan çocukları dövüyor, pencere kenarında oturan bir başka çocuk da dayaktan payını alıyor.

Çaresiz ve kimsesiz çocukların görevliler tarafından kıyasıya dövülmesi kamera görüntülerine net olarak yansıyor.
Görüntüler Eylül içinde bir haftasonu çekildi. Devletin yurdunda küçük çocukların acımasızca dövülmeleri, sabahın erken saatlerinde başlayan eziyet tüm çıplaklığı ile sergilendi.

Çırılçıplak banyoya sokulan kızlı erkekli çocuklar önce sıcak suyla haşlanıyor sonra kafalarına vuruluyor.
Devlete amenet edilmiş kimsesiz çocuklar bazen kafaları birbirine çarptırılarak cezalandırılıyor, akşam yatana kadar dayak ve işkenceden paylarını alıyorlar.

Programın yayınlanmasından hemen sonra saat 01.00 sıralarında 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nın önünde yaklaşık 100 kişi toplandı. Bu sırada yuvaya Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler ile 0-6 Yaş Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü Niyazi Yıldız geldi. Öfkeli gurup Güler ve Yıldız'a tepki gösterdi. Polis yuvanın girişine barikat kurarak, tepkili kalabalığı yatıştırmaya çalıştı.

Görüntülerdeki kadınlardan birinin kurum çalışanı, diğer üçünün ise özel bir temizlik firmasının elemanı olduğunu belirten İl Müdürü Yakup Güler, ''Konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyrusunda bulunacağız. Çocukları döven ve işkence yapan kadınların isimleri, Naciye Tutal, Sefika Solmazgül, Elif Binatlı ve Nezaket Demirtaş'tır'' diye konuştu. Olaya çok üzüldüklerini söyleyen İl Müdürü Güler, ''Bize bugüne kadar hiç bir konu intikal ettirilmedi. Bu olayın savunulacak hiç bir yönü yok. Gereken işlemler yapılıyor. Bizim 24 saat burada kalma imkanımız yok'' dedi.

Olayı televizyonda izlediğini söyleyen CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, dayak ve işkence olayına karışanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ederek, ''Televizyonda izlerken adeta sinir krizi geçirdim. Bu yapılanlar insanlık dışı. Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılsın'' dedi.

Müdür ve 7 kişi görevden uzaklaştırıldı
Olay görüntülerin ortaya çıkması üzerine yuvanın müdürü Niyazi Yıldız da dahil olmak üzere 8 kişi görevden uzaklaştırıldı. Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, yuvadaki işkence ve kötü muamelenin kabul edilemez olduğunu, sorumlu kişilerin hesap vereceğini söyledi.

Çocuk yuvasındaki olayların bir televizyon programına yansımadan jenerik görüntüleri üzerine müdahale ettiklerini ve idari soruşturma başlattıklarını belirten Kadıoğlu, program yayınlanmadan bir kişinin görevden uzaklaştırıldığını kaydetti.

Yuvadaki çocuklara işkence yapanların 4'ünün temizlik şirketinde görevli olduğunu dile getiren Kadıoğlu, şöyle konuştu: "Yuvanın müdürü de dahil olmak üzere 8 kişi görevden uzaklaştırıldı. 4 temizlik şirketi görevlisinin yanı sıra kurumun müdürü, yardımcı hizmetli ile nöbetçi amirleri görevden alındı. Ayrıca Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nden bir müfettiş gelerek, kurumda incelemelerde bulunacak."

Psikolog ve doktorlar yuvada
Vali Osman Derya Kadıoğlu, yuvada kalan 0-6 yaş grubu çocukları içinde bulundukları kötü durumdan kurtarmak ve rehabilite edebilmek için psikolog ve uzman doktorların yuvada çalıştığını dile getirdi.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler de, yuvada yaşananlara çok üzüldüklerini, dayak ve işkencelerin çocukların daha önce yaptıkları resim sergisi, tiyatro gösterileri gibi güzel akitviteleri bertaraf ettiğini ve emeklerinin boşa gittiğini söyledi.

Kaynak : Maksimum
Kullanıcı avatarı
keops
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen keops »

bunlar nasıl insan

ne denilebilir ki?
[size=117][b]İnsan, düşünen tek hayvan değildir,

ama bir hayvan olmadığını düşünen tek hayvandır.[/b][/size]

[align=right][b]Pascal Picq[/b][/align]
CaGLa2

Mesaj gönderen CaGLa2 »

insanmi insanmi denir bunlara
versinler benim elime dayak nasil olurmus göstereyim ben onlara
Kullanıcı avatarı
gangster
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen gangster »

bunlar sadece görünenler, çocuk mahkümların ve yurtlarda kalan geleceğimizin iç yüzü daha acı , gördüğünüz hiç bir şey değil
[url=http://imageshack.us][img]http://img490.imageshack.us/img490/7094/av128jc0hjxm9.gif[/img][/url]
CaGLa2

Mesaj gönderen CaGLa2 »

evet bir cok yerde var ama hala kimse bir şey yapmıyor insanida bu deli ediyor... yazikk ya offfffffffff
Kullanıcı avatarı
Jedi
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Jedi »

[b]I'm the haunter of the embracing dark.
I'm the bringer of fear.
I'm the scorner of peace and tranquility.
I ride the stormcloud and the night!
I seek to be Sith, in all its manifestations. [/b]
Kullanıcı avatarı
sametx340
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen sametx340 »

ya varya onları verecekler bana

insana insan gibi davranmayana nasıl davranılır gösterecem onlara
CyClopS and DeNToX
Kullanıcı avatarı
yaho_87
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen yaho_87 »

evet haberlerde izledimde cok üzücü bir olay
ya çaresizsiniz...
yada ÇARE SİZSİNİZ!!!
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

İNSANLIK ÖTESİ BİR DURUM. HABER BÜLTENLERİNDE DİKKATİNİZİ ÇEKTİMİ BİLMİYORUM... HANGİ KANALDA OLURSA OLSUN BU VAHŞET OLAYI VERİLİRKEN SPİKERLERİN DEĞİNDİĞİ BİR DURUM VARDI...ÇOCUKLARA EZİYET EDEN KİŞİLERİN ÖZELLİKLE "CAHİL" OLDUKLARININ, İKİSİNİN İLKOKUL ÜÇÜNCÜ KİŞİNİNDE LİSE TERK OLUŞU ÜZERİNDE DURULUYORDU...... ACIMASIZLIĞIN EĞİTİM DURUMUYLA NE İLGİSİ OLABİLİR..... BU KONU BENİ AYRICA SİNİRLENDİRDİ.... BU ÜLKEDE BİR ÇOK İNSANIN EĞİTİMİ YOK.....
EĞİTİM ALMAMIŞ OLMAK, OKUMAMIŞ YA DA OKUYAMAMIŞ OLMAK CAHİLLİKMİDİR... ACIMASIZLIK=EĞİTİMSİZLİKMİDİR.... İNSANLIĞIN EĞİTİMLE NE İLGİSİ VARDIR.... İNSANLIK DOĞUŞTAN GETİRİLİR....
SORARIM ARKADAŞALAR KAÇIMIZIN ANNESİ ,ANNEANNESİ,BABAANNESİ YÜKSEK DERECEDE EĞİTİM ALMIŞTIR.... BU ÜLKEDE OKUMA YAZMA BİLMEYEN ANNELER-NİNELER VAR.... GÜL GİBİ EVLATLAR YETİŞTİREN BU ANNELER DEĞİLMİDİR.....
BU KADARI FAZLA BENCE ACIMASIZLIĞI EĞİTİMSİZLİĞE YÜKLEMESİNLER......

İNSANLIK MÜREKKEP YALAMAKLAMI OLUYOR....
En son Ninni tarafından 26-10-2005 20:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
sametx340
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen sametx340 »

Ninni yazdı:İNSANLIK ÖTESİ BİR DURUM. HABER BÜLTENLERİNDE DİKKATİNİZİ ÇEKTİMİ BİLMİYORUM... HANGİ KANALDA OLURSA OLSUN BU VAHŞET OLAYI VERİLİRKEN SPİKERLERİN DEĞİNDİĞİ BİR DURUM VARDI...ÇOCUKLARA EZİYET EDEN KİŞİLERİN ÖZELLİKLE "CAHİL" OLDUKLARININ, İKİSİNİN İLKOKUL ÜÇÜNCÜ KİŞİNİNDE LİSE TERK OLUŞU ÜZERİNDE DURULUYORDU...... ACIMASIZLIĞIN EĞİTİM DURUMUYLA NE İLGİSİ OLABİLİR..... BU KONU BENİ AYRICA SİNİRLENDİRDİ.... BU ÜKLEDE BİR ÇOK İNSANIN EĞİTİMİ YOK.....
EĞİTİM ALMAMIŞ OLMAK, OKUMAMIŞ YA DA OKUYAMAMIŞ OLMAK CAHİLLİKMİDİR... ACIMASIZLIK=EĞİTİMSİZLİKMİDİR.... İNSANLIĞIN EĞİTİMLE NE İLGİSİ VARDIR.... İNSANLIK DOĞUŞTAN GETİRİLİR....
SORARIM ARKADAŞALAR KAÇIMIZIN ANNESİ ,ANNEANNESİ,BABAANNESİ YÜKSEK DERECEDE EĞİTİM ALMIŞTIR.... BU ÜLKEDE OKUMA YAZMA BİLMEYEN ANNELER-NİNELER VAR.... GÜL GİBİ EVLATLAR YETİŞTİREN BU ANNELER DEĞİLMİDİR.....
BU KADARI FAZLA BENCE ACIMASIZLIĞI EĞİTİMSİZLİĞE YÜKLEMESİNLER......

İNSANLIK MÜREKKEP YALAMAKLAMI OLUYOR....
+1
CyClopS and DeNToX