Hanibana

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Hanibana

Mesaj gönderen taNGo »

ResimMalzemeler:


1 kg köftelik kıyma

3 soğan

3 sivribiber

2 domates

2 havuç

2 patates

500 gr konserve bezelye

2 su bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 su bardağı su

2 çorba kaşığı domates salçası

Yarım çay kaşığı yenibahar

Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı:
* Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

* Köfte harcını iki eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız bir parça kıymayı 9 parçaya bölün. Her birini parmak kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp iki ucunu birleştirin. Kalan köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

* Patates ve havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağdan iki kaşık ayırıp kalanını bir tavada kızdırın. Patates ve havuçları kızartıp kâğıt havlu üzerine alın. Biberleri temizleyip kıyın ve aynı yağda hafif kızartın. Bezelyenin suyunu süzün. Bir kapta tüm sebzeleri harmanlayın.

* Simit ve bilye şeklinde hazırladığınız köfteleri kızartın. Bir tepsiye simit şeklindeki köfteleri yerleştirin. Ortalarına küçük köfteleri paylaştırın. Sebzeleri ekleyin.

* Kalan soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ayırdığınız sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sosu tepsiye ekleyin. Domatesleri halka şeklinde kesip üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Dreams
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir