Amerika'yı korkutan Türk romanı

Yeni çıkan kitaplar ve severek okuduğumuz kitaplar hakkında yorumlar, paylaşımlar.
Ninni

Amerika'yı korkutan Türk romanı

Mesaj gönderen Ninni »

ABD'nin Türkiye'yi işgalini konu alan kurgu romanları en çok satanlar listesinin ilk sırasına yerleşen Burak Turna ve Orkan Uçar iddialarının mantıklı bir dayanağı olduğunu söylüyor:

Amerika yeni enerji kaynaklarına ihtiyacı olduğunu açıkladı. Bunlardan biri de bor madeni. Peki bor madeni en çok nerede var? ABD bu kaynağı elde etmek için Türkiye'ye saldırabilir.

Burak Turna ile Orkun Uçar'ın kaleme aldığı Metal Fırtına adlı politik kurgu kitap, Türkiye'de ABD karşıtları tarafından soluk soluğa okunurken ABD'de de fırtınalar koparmaya devam ediyor. ABD'nin etkin yayın organlarından Christian Science Monitör gazetesi, 'Bu kitap yüzünden ABD'li diplomatlar saçlarını başlarını yoluyorlar' yorumunda bulunurken, Chicago Tribün gazetesi Turna ile Uçar'la röportaj için randevu istedi.

Kuzey Irak'taki Türk birliklerine ABD'li askerlerin saldırmasıyla başlayan; Türkiye'nin bombardımana tutulmasıyla devam eden, bor madenlerini ele geçirmek için düğmeye basan Washington'un Türkiye tarafından vurulmasına kadar uzanan Metal Fırtına'ya Ankara kayıtsız mı? Bu sorunun yanıtı "Hayır." İddialara göre, Genelkurmay ve hükümet üyeleri kitabı yakından inceliyor.

Milli Güvenlik derslerine girdi
"Biz bir sırrı deşifre ettik" diyen genç yazarlar, kitaplarının yarattığı etkiyi şöyle anlatıyor: "AKP ve Genelkurmay tehlikenin farkında. İzmir'de radyoya konuşan bir general, 'Bu kitabı yazan çocukları alnından öpüyorum' diyor. Eskişehir'deki bazı liselerdeki Milli Güvenlik derslerinde Metal Fırtına tartışılıyor. Askeri ve polis okullarındaki öğrenciler bize e-mail yoluyla düşüncelerini aktarıyor. CHP dışındaki siyasi partiler konuyla ilgili. En son AKP İstanbul İl Başkanlığı bizi davet etti ve Metal Fırtına'yı anlatmamızı istedi."

* Metal Fırtına niçin ABD'de bu kadar etki uyandırdı?
O.U: Çünkü şaşırdılar. Hani ABD Türkiye'yi 'not ediyordu' ya. İşte iki genç bu kez ABD'yi not etti. Zaten ABD, Amerikan karşıtı gelişmelerden rahatsız. Ancak dünyanın dört bir yanında yapılan mitingleri önemsemiyorlar. Ama biz basit sloganlar atmıyoruz. Farklı bir söylemle çıktık ortaya. ABD'nin Türkleri terörist gösteren 24 adlı dizisine karşılık artık Metal Fırtına var.

B.T: Tarih sadece kitaplarda okunabilen geçmiş demek değil. Dünü, bugünü ve yarını ile bir arada dinamik biçimde var olan üç boyutlu, canlı bir olgu. Dolayısıyla günümüzdeki gelişmeleri doğru bir mantık yapısı içinde analiz edersek geleceği de görebiliriz. Ben Amerika'nın Türkiye'yi işgal edebileceği olasılığına bu mantık silsilesi içinde ulaştım. Geleceği hayal gücü şekillendirir.

Büyük Ortadoğu Projesi'ni inceledik * Nasıl bir araya geldiniz?
O.U: İnternet ortamında bu konuları tartışıyorduk. Sonra Burak'la bir araya geldik. Büyük Ortadoğu Projesi'ni konu olarak seçtik. Düşünce sürecinde de Metal Fırtına ortaya çıktı. Büyük Ortadoğu Projesi içinde Kürdistan var. Ama nerede? İsrail'e olan baskıları azaltmak için Araplara karşı Yahudi olmayan yeni bir İsrail'e ihtiyaç var. Bu da ABD için Kürdistan. Bunun üstüne din ve enerji stratejilerini ekleyin. Ortaya bu kitap çıkıyor.

* Peki Türk uzmanlar farkademiyorlar mı Metal Fırtına'yı?

O.U: Hepsi ima ediyor. Ama birilerinin çıkıp gerçekleri doğrudan söylemesi gerekiyordu. Biz bunu yaptık. Ortadoğu'da Haçlı Savaşı yapılıyor. Bizim uzmanlarımız hala Soğuk Savaş döneminin kuralları geçerli sanıyor.

B.T: Oysa ABD kuralları değiştirdi. ABD ofsaytı kaldırdı, bizimkiler hala ofsayta göre taktik yapıyor.

* Kitap kimlere mesaj veriyor?
O.U: ABD kamuoyuna. Ankara'ya saldırıyorlar, karşılığında Washington'da bombalar patlıyor. İstanbul'u işgal ediyorlar, New York'ta atom bombası paniği yaşanıyor.

B.T: Christian Science Monitör muhabiri Metal Fırtına'yı Ortadoğu'daki politika değişikliğinin merkezine koyduklarını söyledi.

O.U: ABD Başkan adayı Kerry, alternatif enerji kaynaklarına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Nedir bu alternatif enerji kaynakları? Nerede var? ABD bu ihtiyacını nasıl giderecek? Bu enerji kaynağı sakın bor olmasın?

B.T: ABD, 2005 için bir yıllık program hazırladı. Bor madenlerini araştırmak için seminerler düzenliyorlar.

Lübnan eski Başbakanı'nı kim öldürdü?
* ABD'nin Türkiye'ye saldıracağına inanıyor musunuz?
O.U: Yaşadığımız topraklarda olası tehlikeler var. Türkiye bir İzlanda değil, Yeni Zelanda değil. Dünyanın merkezinde. ABD'nin BOP'la neyi ifade ettiği tartışılsın. Sonra da bu soruya cevap bulunur. ABD Türkiye'ye saldırabilir. Son gelişmelere bakar mısınız? Lübnan eski Başbakanı'nın öldürülmesinde Suriye parmağı aranıyor, BM olağanüstü toplantıya çağrılıyor; ABD'nin İran ve Suriye'ye gireceği konuşuluyor.

B.T: Ama Metal Fırtına'dan sonra sırları deşifre edildiği için saldırmayabilirler. Komik mi geliyor bilmiyorum. Türkiye'de kimi gerçekler gün gibi açıkken konuşulmuyor. Deliriyorum bu duruma. Türkiye, ABD'ye tezkere vermedi, ardından İstanbul'da iki bomba patladı. Bu saldırıyı radikal dinci örgütlerin gerçekleştirdiği söylendi ve konu kapandı. Bir düşünsenize, iki bomba patladı, ABD, Türkiye'ye 'Yanımızda olmazsan bu tür saldırıları çok yaşarsın' mesajını verdi; İsrail de 'Yahudilere karşı yapılan saldırılar artıyor. Bütün Yahudiler İsrail'e gelsin' çağrısı yaptı. Bir taşla kaç kuş vuruyor ABD, söyler misiniz?

* Avrupa ülkelerinden herhangi bir tepki geldi mi? O.U: Henüz gelmedi, ama bekliyoruz. Biz bir sırrı açıkladık. Ülkesini seven her Türk genci gibi bunu yaptık. Politik kurgu romanlarını hep ABD kullanırdı. Bu kez onların silahını biz kullandık ve aynayı yüzlerine tuttuk. O yüzden ABD'li diplomatlar konunun ne kadar ciddi olduğunun farkında; saçlarını başlarını yoluyorlar. Ama biz sadece nefsi müdafa yaptık.

Kitapta neler anlatılıyor?
Metal Fırtına dünyanın siyasi gündeminde Türkiye'nin konumunu ele alan bir roman. Kitapta, siyaset dünyasının yerli ve yabancı yüzleri gerçek isimleriyle yer alıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld gibi...

"Tarih, 23 Mayıs 2007.. Yer, Kerkük'ün kuzeydoğusu.. "Metal Fırtına bu sözlerle başlıyor. Ardından Kuzey Irak'ta iki müttefik ülke askerleri arasında çatışma çıkıyor. Türk birlikleri Amerikan saldırısına uğruyor. CNN International hemen haber geçiyor: "Kuzey Irak'ta çatışma, 13 ABD askeri öldü, 30 yaralı var. Amerikan güçlerine saldıran 35 Türk askerinin öldürüldüğü açıklandı." Fransa'nın başını çektiği ülkeler önce Türkiye ile AB'nin üyelik müzakerelerini yarıda kesmiştir. Ve ardından Türkiye Kıbrıs ile Kuzey Irak'taki askeri varlığını artırır. ABD, Suriye üzerine operasyon düzenleme hazırlığındadır. Ancak daha sonra asıl hedefin Suriye değil Türkiye olduğu ortaya çıkar. Amerikalıların niyeti Türkiye'deki bor minerallerini ele geçirmektir. Bu amaçla Metal Fırtına Operasyonu'nda düğmeye basılır. ABD uçakları Türkiye'ye bomba yağdırır. Bombalanan yerlerin arasında Anıtkabir de vardır. Savaş sadece Türkiye ile sınırlı kalmaz, ABD'ye de sıçrar. Beyaz Saray'ın yerle bir edilmesi planlanır, New York'ta atom bombası paniği yaşanır. En sonunda da Rusya ve Avrupa ülkeleri araya girerek Türkiye ile ABD arasında müzakere süreci başlatır.
IcEman

Mesaj gönderen IcEman »

kitabı şu an okuyorum...şunu soyleyebilirm.. insanı heyecanlandıran bir kitap ve insana tekrar askere gitme hissi uyandırıyor... herhalde başka söze gerek yok... :?
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen Alamut »

Burası ne ırak ve de vietnam. bu dünya savaşı demek...
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2223
Kayıt: 21-05-2004 03:43

Mesaj gönderen MARTI »

Kitap ilginc bir kurgu üzerine kurulmus.. Ama bilmem biliyor musunuz, Amerika üzerine kurgulanan cok olgu var. Zaten gözle görülebilecek cok asikar oyunlar dönüyor ya ( ya da döndürülmek isteniyor ya ) ülkemizin üzerinde, bunlara burada deginmeyecegim.

Yukaridaki satirlari okudukca, bor hakkindaki düsünceler gayet mantikli geliyor. Ama düsünülmesi gereken o takdirde sadece Metal Firtinasi degildir.. Öyle seyler var ki, misal göktasi teorileri.. Bir teoriye göre, göktaslarindan biri Amerikaya carpacak. E bunu bildiklerinden, senelerdir sömürge arayisinda olup, hazirlik icerisinde bulunduklarini söyleyen teoriler de var. Ayriyeten bu hususta kitaplar da mutlak vardir. Yani o kadar cok sey var ki, hepsini toplasak.. Oy oy..

Velhasil tek diyecegim, dünya gözünü acmali.. Amerika' nin cok entrikalari var, düz akla mantiga sigan. Isin komik yani, bazi oyunlarini beter ediyorlar, tabiri yerinden yüzlerine gözlerine bulastiriyorlar. Sonra da kendilerini aklamaya calisiyorlar.. O zaman daha da gülünc oluyorlar..

E yukarida yazilanlara göre, elbette biz Türk Millet' i olarak, önce kendi cikarlarimizi düsünmeliyiz.

Ne ise, güzel bir kaynaga degindin Ninni. Tesekkür ediyorum. Biriniz ISBN numarasini verebilirseniz seviniriz.

Saygilarim ile.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

Bu kitabın bizim ülkemizde ne kadar ses getireceğini kestiremiyorum, zira Türkiye için bizlerin de söylediği bir laf meşhurdur "Türkiye küçük Amerikadır".

Çizdiği ve yürütmeyi düşündüğü politika şekli en kolay kestirilebilen ve üzerine çeşitli kurgularla böylesi düşünceler üretilebilen tek ülke Amerika'dır sanırım. Zira sonuç hep aynı kapıya çıkar; Dünyayı ele geçirmek.

Kitabın ISBN numarası; 9752631096.
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen Alamut »

Doğada her varlık zıttı ile var kılınmıştır yüce yaradan tarafından. Bu ülkeler için de geçerlidir. Amerika tek başına dünyaya hükmetme niyetine başladığı anda kaybetmeye de başlar. Güçler dengeler üzerinde varlık gösterebiliği için bu komplo teorisini fazla uçuk buluyorum. İsmet İnönü'nün dediği gibi, 3. bir dünya kurulur ve Türkiye o dünyada yerini alır. 16 tane yıktık, 17. koymaz. Amerika'nın tarihi kadar bu insanların destanı var. Hollywood senaryolarına benzemez bu iş. Teorik olarak uçuk, pratikte imkansız. Her şeyi bir yana bırakın, hatta adalet kavramını bile... Orinet toplumunda yeni gelişen bir olgu var. Artık ortak hareket etme yetisini edindiler. Şeytana karşı işbirliği. Bu inançlar ile pekişen ve son derece acımasız bir yapı. "İnanışlar yalanlardan daha tehlikeli düşmandır gerçeğe" der nietzsche. İkiz kuleler eylemini kim yaptı bilmiyorum ama çok iyi ilham verdi canına tak etmiş toplumlara. Dediğim gibi bu sefer dünyanın sonu olur...
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6915
Kayıt: 21-06-2004 13:49
Konum: izmiR

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

bizim arkadaşların herkesin elinde o kitap ya bende alıp okucam..
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2223
Kayıt: 21-05-2004 03:43

Mesaj gönderen MARTI »

Tesekkür ediyorum Eternity. Ikinizin de görüslerine katiliyorum sevgili Eternity ve Alamut. Lakin..

Su görüsten yanayim; insanoglunun sinirlari hem vardir, hem yoktur. Vardir, ki o sinir icerisinde düsünebilir, düsündügünü uygulayabilir. Yoktur; cünkü güc denen bir kavram egosunu sarmistir. Ne ise.. Yani demem o ki, insanoglunun aklina lanse eden her düsünce, biraz da olabilmesi olasilik tasiyanbilendir. Misal komple teorileri. Düsünülebiliyor, uygulanabilirligi de var mantiken, demek ki olabilir yani.

Ama gercek su, suan Dünya' da ortalik bir karisirsa, hakikaten de bu dünyanin sonu olur. Yeni bir 3. Dünya Savasi adina.. Artik savaslarin tek tusla yapilacagi caglardayiz.. Kapimizin önünde robot askerler, gizli kalmis pek cok askeri strateji, güc, nükleer enerji..

Bu arada birsey diyemeden gecemiyecegim, Ikiz Kuleler olayinin da arkasi belli..

Ne desek ki; bekleyelim, zaman ne gösterecek. Ama herhalükarda uyanik olalim.

' Su uyur, düsman uyumaz malum.. '
Kullanıcı avatarı
ChristmasTime
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1174
Kayıt: 01-08-2004 01:24
Konum: Paradise City
İletişim:

Mesaj gönderen ChristmasTime »

Hafif abartılı bence. Amerika Türkiye'ye saldıracak. Komik (Şimdilik).
[size=150][color=red][b]Ateşe Dayanabileceğin Kadar Günah İşle...[/b][/color][/size]
Ersel
New Friend
New Friend
Mesajlar: 2
Kayıt: 06-01-2005 00:59
Konum: bursa

Mesaj gönderen Ersel »

evet katılıyorum arkadaşlar sizlerin aranıza bende yeni katılıyorum ve böyle bir site yaptığınız için teşşeküür ederim vede bizlerde bu kadar uyanık insan varken bizlere hiç bişi olamaz
amerikanın hayali büyük mezepotamya kurmak vede bu güçlerin arkasında belli kitleler var vede bizim işimiz çok zor çok çalışmam lazım çoooookkkkk
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir