Kemoterapİ De YeŞİl Kantaron YaĞi

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Kilitli
banu
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 14-04-2008 12:19

Kemoterapİ De YeŞİl Kantaron YaĞi

Mesaj gönderen banu »

Kemoterapi kesinlikle kanseri tedavi etmiyor. Herkesin bildiği gibi bağışıklık sistemini çökertip, parçaladığı kanser tümörlerini kan veya lenfler yoluyla vücuda yayıyor.

Bunu çok iyi bildiğimiz gibi biz de kemoterapiye güvenmiyorduk. Ancak kanserden korkma derneğinden elde ettiğimiz yeşil kantaron yağını kemoterapi sırasında pankreas kanserli hastamıza içirdik. Hastamız pankreas kanserinden 4 aylık bir kemoterapi + yeşil kantaron yağı tedavisi sonucu tamamen kurtuldu.

Yeşil kantaron yağını kemoterapi ile birlikte verdiğimizde hastamızda kesinlikle yan etki (bulantı, kusma, deri döküntüsü, deride sararma, tırnak uçlarında bozulma ve kalınlaşma v.s.) görülmedi. Normalde kemoterapi kanseri diğer sağlam organlara da dağıtıp metastaza sebep olurken, yeşil kantaron yağı sayesinde kesinlikle metastaza sebep olamadı. Zira yeşil kantaron yağı, kemoterapi ilaçlarının sağlam hücrelere zarar vermesini tamamen engellemiş oldu.

Rapor Örneği:

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi A.D.
Hastanın adı soyadı: .....
Protokol No: 839358
Yatış Tarihi: 29.12.2006

Görüntüleme Yöntemleri:

13.11.2006'da üst batın CT' depankreas boynu hizasında çevreye spiküler uzanımları bulunan en geniş 2,7 cm çapında düzensiz kontürlü dansite artışı, koledok çapında karaciğer hilusu hizasında 1,2 cm ve pankreas başı hizasında 1,1 cm genişleme pankreatik kanalda 8 mm'ye ulaşan ektazi, özellikle pankreas boynu hizasına lokalize ve peripankreatik alanada uzanımı olan neoplastik değişimi düşündüren saptandı. 15.11.2006'da yapılan PET/CT'de pankreas boynundaki düzensiz kontörlü kitlede izlanan tutulum yüksek olasılıkla malignite ile uyumlu saptandı.

Ön/Son Tanılar: Pankreas CA

Bu rapordan sonra Kemoterapi ilacı Gemzar ile beraber Yeşil Kantaron yağını verdik. Hastamız diğer kemotearapi hastaları gibi kusma, bulantı, ayılma, bayılma gibi yan etkiler yaşamadı. Gayet sağlıklı bir şekilde kemoterapi ve yeşil kantaron yağına devam ettik. 26.4.2007 tarihinde kontrol amaçlı çekilen tomografide pankreas kanserinden hiçbir şey kalmadığını gördük.

Sağlık Bakanlığı
Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi
MR ve Multislice tomografi Ünitesi

Hastanın adı soyadı: ....
Tarih: 26.04.2007

Sayın Meslektaşım,
Hastanıza oral ve I.V. kontrast sonrası yapılan üst batın BT incelemesinde;

...

Pankreas kuyruk ve korpus bölümü genişliği ve parankim dansitesi doğaldır. Bu bölümlerde kitle imajı saptanmamıştır.

Pankreas kaput bölümü normalden geniş izlenmiştir. Parankim heterojendir. Ancak belirgin kontur çizen kitle imajı izlenmemiştir. Peripankreatik yağlı planlar açıktır.

Kanserin tedavisi açısından bu bilgiyi paylaşmak istedim.
Kilitli
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir