Greyfurtlu Tart

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Greyfurtlu Tart

Mesaj gönderen DiLeMmA »

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Hazırlama süresi: 1 saat 15 dakika
12 adet
300 kalori

Malzemeler:

100 gr. yumuşak tereyağı
40 gr. şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yumurta sarısı
150 gr. un
nohut
50 gr. beyaz kuvertür
5 adet pembe greyfurt
6 yaprak jelatin
200 gr. yoğurt
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
80 gr. bal
45 ml. limon suyu
250 ml. krema
30 gr. ceviz
tuz

Hazırlanışı:

Tereyağı, şeker, şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ve 20 ml. suyu bu karışıma ekleyin, en son unu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurup folyoya sarın. 1 saat buzdolabında bekletin.

Hamuru unlu tezgahta 30 cm. çapında açın ve 26 cm. çapındaki yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını düzleştirin, içini çatalla birçok kere delin. Kalıba yereştirdiğiniz hamurun üzerlerine kağıt serip, nohutla doldurun. 190°C’de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin. Kağıt ve nohutları çıkartın, 10-15 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.

Kuvertürü benmaride eritin, hamurun içine ve kenarlarına sürün. Greyfurtları beyaz kısımları kalmayacak şekilde soyun, zarların arasından dilimleri çıkartın.

Jelatinleri soğuk suyun içinde yumuşatın. Yoğurdu, limon kabuğu rendesi ve 5 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Limon suyunu ısıtın. Suları sıkılmış jelatinleri ısıttığınız limon suyunun içinde eritip yoğurda ekleyin. Hafif katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin. Kremayı katı olana kadar çırpın, yoğurda ilave edin. Hazırladığınız karışımı hamurun içine yayın, spatula yardımıyla düzleştirin.

Greyfurt dilimlerini kağıt havlu ile kurulayın, kremanın üzerine yerleştirin. 3 saat buzdolabında bekletin. Cevizi irice kıyın.

Servis yapmadan kısa bir süre önce iri kıydığınız cevizi ve 3 kaşık balı tartın üzerine serpiştirin.
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

greyfurtu çok severim eminim yapılınca çok hoş olacak bir tarif bu dilemma.. tartları her zaman biraz zahmetli bulmuşumdur yapımını ama tabi pişirdikten sonra verilen emeğe deydiğini yemeye başlayınca anlıyor insan :)) benim gibi tart severlere tavsiye yapıldıktan hemen sonra yememeleri. özellikle bir gece bekleyince çok hoş oluyor... ben portakallı tart yapıyorum o da çok hoş oluyor..
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir