windowsta sorun var kapanmıyor lütfen yardım!...

Bilgisayarlar hakkındaki genel sorunlar, almak istediğiniz bilgisayarlar v.b.
Cevapla
emisyon
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 23-01-2006 16:45

windowsta sorun var kapanmıyor lütfen yardım!...

Mesaj gönderen emisyon »

hepinize kolay gelsin arkadaşlar benim sorunum bilgisyaarım kapanmıyor. bilgisyarı kapat dediğimde win. kapanırkende bip sesi geliyor bu sesten sonra normalde ekranın kapanması lazım ama bu ekran donup kalıyor. kasanın güç düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum o zamanda hem sistem hatası veriyor hemde bilgisayar kapanıyor. bilgisayarın güç seçenekleri normal yani orda ters bi durum yok yani lürfen yardım edin arkadaşlar....
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 5943
Kayıt: 24-01-2006 01:40
Konum: Konya

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Bir virüs vardı, benim arkadaşıma da bulaşmış, bilgisayar bir türlü kapanmıyor diyordu, sorunun sebebinin virüs olduğu anlaşıldı. Anti-virüsle virüsü yok ediyorduk, fakat aynı virüs, tekrar karşımıza çıkıyordu. Biz de çözümü format çekmekte bulduk.
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

sendeki arıza muhtemelen donanımsal bir arıza tam aynı değil ama benzer bir sorunu ben uzun yıllar yaşadım yaşamak zorunda kaldım. Benim kullandığım ve satmaya kıyamadığım çok güzel ses veren hatta birçok ses kartından güzel ses veren bir ses kartıydı. O ses kartını sattıktan sonra artık böyle bir sorun olmadı. Bi ara makineyi komple değiştirmiştim ama tek ses kartı sabitti yine sorun devam ediyordu yani Intel'den Amd platformuna geçmek gibi köklü bir değişiklik bile sorunu çözemedi. İkinci bir ihtimal olarakta harddisklerin master-slave hatalı bir şekilde bağlanmış olması ya da jumper ayarlarının yanlış yapılması hatta ide kablosundan kaynaklanmış olacağını söyleyebilirim.

Tavsiyem ilk önce harddisk-optik sürücü bağlantılarını, kablolarını, master-slave ayarlarını kontrol etmen. Akabinde eğer bu ayarlar doğru ise ide kablolarını değiştirmen. Çoğu kimsenin yaptığı bir hata cd-rom kablosunu harddiske takmaktır aynı gibi gözükür hatta takılabilir fakat bu gibi ve daha fazla sorun doğurur. Benim tavsiyem optik sürücüler için bile harddisk ide kablosu kullanmanız.
Kullanıcı avatarı
kingarthur
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1767
Kayıt: 07-02-2005 00:39
Konum: NİŞ@NT@ŞI

Mesaj gönderen kingarthur »

sanırım 40 pin ve 80 pin kablolardan bahsediyorsun cdrom kablosu? ide kablosu? derken?..
Ey Aşk! Üzülerek söylüyorum ki; Bu insanlar seni haketmiyor...

[img]http://img149.imageshack.us/img149/783/163zb.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

evet o kablolardan bahsediyorum sonuçta ikiside ide kablosudur pin'le ifade edilen şey zaten desteklediği modlarla alkalı ata33-ata66 cdromlar için kullanılır ata100 ve ata133 ise hdd'lerde daha çok performans sağlar hoş ata133 pek gelişmesine imkan kalmadan sata150 va sata300 piyasada geniş yer bulmaya başladı hdd'ler genelde ata100 dür ata66 destekleyen bir kablo takarsan performans düşüşü olur ve beklenmeyen sorunlara neden olabilir.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir