Hosting Firması Secerken Dikkat Etmemiz Gereken Noktalar

Hosting firmaları hakkında görüşler ve paylaşımlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
maviok
New Friend
New Friend
Mesajlar: 2
Kayıt: 01-01-2006 21:27

Hosting Firması Secerken Dikkat Etmemiz Gereken Noktalar

Mesaj gönderen maviok »

Arkadaşlar merhaba yaklaşık bir haftadır internette hosting firması arıyorum bu süreçte bayağı bir deneyim edindim sizlerle paylaşmak istiyorum...

1-) Hosting firmasını incelerken özellikle sitede referanslar kısmını inceleyin. Böylece sizden önce o hosting firmasını kullanmış siteler ve kaliteleri hakkında fikir sahibi olursunuz. Böylece hosting firmasına olan güveniniz artar.

2-) Hosting firmasında adres ve iletişim bilgilerine bakın böylece firmanın nerede kurulu ( İl Olarak) olduğu ve teknik kadrolarının ne olduğu hakkında bilgi sahibi olursunuz.

3-) Firmanın serverlarının nerede olduğu önemli bazı firmalar Türkiye, bazıları America bazılarıda İngilterede sunucu barındırıyorlar. Burada dikkat edilecek nokta yurt içi yurt dışı noktası çünkü yurt dışı kaynaklı serverların Türk telekomun yurt dışı problemleri yaşadığında sıkıntı yarattığını söylüyorlar doğrumu bilmiyorum yorum sizin. Beni sorarsanız bende Amerika kaynaklı bir Servere Kullanan bir Hosting Firmasını kullanıyorum problem yok.

4-) Firmanın web sitesinin dizaynıda size o firmanın işine verdiği önemi anlamanız açısından ipucu verecektir.

5-) Teknik destek işte en önemli nokta burası burada dikkat edeceğiniz noktalar özellikle şunlar.

+ Msn desteği varmı, Web üzerinden canlı destek yazılımı varmı, telefon ve e-mail desteği varmı burdaki şıklardan en çok dikkat edeceğiniz Msn desteği olmalı. Tabi firmanın çalışma ve hizmet saatlerinin size uymasıda önemli.

+ Hizmeti veren teknik destek elemanının yeterli olup olmadığı, işini zamanıda yapıp yapmadığı ( Mesela e-mail ile soru soruyorsunuz 3 gün sonra cevap geliyor tabi iş işten geçmiş oluyor. )

6-) Hosting firmasının şirket bilgileri ; Vergi kimlik numarası, vergi dairesi size firmanın var olup olmadığını kontrol edebilme şansı verir.

7-) Firmanın kişiye özel paket oluşturma şeceneğinin olup olmamasıda önemlidir Mesela bir paket beğeniyorsunuz herşeyi siz uyuyor fakat alan adı size fazla geliyor. Neden daha fazla para ödeyesinizki. Bazı firmalar sitelerinde kişiye özel paket oluşturma yazılımı ile bazıları da telefon ile bu konuda yardımcı oluyor. Fakat unutmama lazımki bazı sitelerde bu paket bir kalıp değiştirmemiz mümkün değil diyebiliyor.

8- ) Yüklü Component ( Bileşenler ) desteği, Hazır Script desteği, arama motorlarına kayıt desteği, Linux veya Windows paketlerinin olup olmadığı da bazılarımız için önemli olabilir.

9-) Kontrol panelleri Türkçe'mi ve en son sürüm mü ayrıca sizin ihtiyaçlarınıza cevap verebiliyor mu?

10-) Webmail desteği varmı, pakette vermiş oldukları POP3 e-mail sayısı nedir ve bunların e-mail başı Kapasitesi kaç MB bunlara dikkat edin.
Burada can alıcı nokta şu bir firmadan paket alıyorsunuz 100 MB alanınız var 20 POP3 destekli e-mail adresiniz var bazı firmalar e-mail kapasitenizi toplam alanınızdan düşüyor. Yani özetle 20 e-mail herbiri 5 MB oluyor.Veya bazı firmalarda alan miktarını e-mailere istediğiniz gibi bölüştürebiliyorsunuz. Mesela birine 81 diğerlerine 1'er MB gibi. Bu yüzden Sınırsız e-mail gibi laf oyunlarına dikkat edin.
Bunu yanında söyle firmalarda var 50 e-mail 50 MB veya 100 E-mail sınırsız boyut. Bu firmalarda alanınız e-mailler için kullanılmıyor.

11-) Hosting firmasını server'ının özellikleri bunu bir örnekle açıklamak istiyorum.


Örnek/ Sağlıklı bir sunucuda bulunması gereken MAX hosting sizce ne kadar olmalı ?

ÖR : 1024 RAM var ve 300 site barınıyor
site başına düşen Ort RAm Değeri : 1024 / 300

Bu da sistemi hantallaştırır. Donanım işide yaptığım için bu gibi durumlar iç açıcı olmuyor.

12-) Firmanın Uptime oranıda ( sayfanın ulaşılabilir olma durumu ) seçimde önemli bir etken.

Bir hosting Firmasının barındırdığı alan adı sayısını domainlerin kime ait olduğu gibi bilgileri bu siteden öğrenebilirsiniz... >>> http://www.webhosting.info/webhosts/

Hostin firması ararken dikkat edeceğiniz belli başlı konular bunlar. Buradaki sorgulamanızı istediğim bilgilerin bir kısmına bu firmalardan hizmet satın almadan ulaşmak çok zor. Bu yüzden hostin tanıtım firmalarına bakacağız çünkü oralarda bu sitelerden hizmet almış kişilerin firma hakkında yorumları var.

Bunlardan en ünlü olanı www.hostbul.net

umarım yardımcı olabilmişimdir...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir