Hava kirliliği deri hastalıklarını artırıyor

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Cevapla
Kullanıcı avatarı
kokomela
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1642
Kayıt: 19-10-2005 10:45
Konum: İzmir

Hava kirliliği deri hastalıklarını artırıyor

Mesaj gönderen kokomela »

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serap Utaş, hava kirliliği ve ozon tabakasındaki delinmenin cilt sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, "Endüstrileşmiş ülkeler başta olmak üzere, tüm dünyada alerjik hastalıkların yaygınlığı ve görülme oranı artmaktadır" dedi.

Prof. Dr. Utaş, hava kirliliği ile cilt sağlığı arasında ilişki bulunduğunu, kirlilikten cilt sağlığının olumsuz etkilendiğini belirtti.

Cilt sağlığının bozulmasında özellikle trafikle ilişkili hava kirliliğine sürekli maruz kalınmasının önemli rol oynadığını kaydeden Prof. Dr. Utaş, havada bulunan polisiklik aromatik hidrokarbonlar, akrolein, benzen, hekzan, toluen, perkloroetilen, dizel egzozu gibi zararlı maddelerin, kanser, doğum kusurları, solunum yolları ve sinir sistemi hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini söyledi.

Prof. Dr. Utaş, deride görülen atopik dermatit ve egzama gibi hastalıkların sıklığının özellikle hava kirliliğinin bulunduğu şehirlerde daha fazla olduğunu ve giderek arttığını ifade etti.

Prof. Dr. Serap Utaş, bir deri hastalığı olan aknenin daha çok ergenlik döneminde görülmesine karşın, orta ve ileri yaşlarda da görülebileceğini söyledi.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir