Bir arkadaşımız bir duygu yazsın, diğeri zıttını yazıp yeni bir duygu yazarak devam etsin belki çok uzun sürecek bir yarışma değil ama benzeri olmadığından eminim. Yalnız zıt olgusuyla değili olgusunu karıştırmayalım. Biraz göreceli şeyler tabi ama olabildiği kadar
Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar.
Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar.
Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık.
Kargalar Sürüyle Kartallar Yalnız Uçar.
oyun başlıbaşına oldukça zorlu bir oyun oldu katılımdan belli olduğu kadarıyla aslına bakarsan daha önce yukarıda yazılan zıt duygularda pek zıt değil gibi, ne dersiniz bi bu kavramdan çok uzak mıyız yoksa böyle bir olgu yok mu belkide bi araştırma yapılabilir bu olay üzerine
İşin açıkcası,bir kaç arkadaşımla bu zıt duygular üzerine konuştum ve hepsiyle aynı noktada buluştuk. Bir duygunun, diyelim "sevmek" duygusunun zıttı sadece "sevmemek" olabilir. "Nefret etmek", sevmenin birebir zıttı olamaz diye düşünüyorum. Diyelim ben "avokado" sevmiyorum ( neden aklıma avokado geldiyse artık neyse..) , bu demek değildir ki ondan nefret ediyorum. Sadece tadını beğenmemek ya da görüntüsünden hoşlanamamak vardır benim onu sevmememde ama içinde tiksinme duygularını barındırdığını düşündüğüm bir nefret duygum yoktur bu meyve hakkında
Aslında başka bir durum daha var aklıma gelen. Zıt duyguları tarif eden farklı isimler olamadığı gibi benzer duyguları anlatan kelimeler de aslında birebir birbirine benzemiyor. Belki de sadece başlıklar halinde duyguları bir araya getirebiliriz; pozitif ve negatif duygular gibi.
Çok bilinen bir laf vardır, nefretle sevmek sıkı dosttur diye. Hadi bakalım ya bunu ne yapacağız