-peynirli harç-
peynir
maydanoz
taze soğan
tuz,karabiber, isterseniz pul biber
-patatesli harç-
haşlanmış veya çiğ olarak rendelenmiş patates
tuz,karabiver
kuru soğan veya taze soğan farketmez
-pazılı/ıspanaklı harç-
ister pazı isterseniz ıspanak hangisi varsa.(ince ince doğranacak)
tuz,karabiber,pulpiber
ince kıyılmış soğan
sosisli -kaşarlı veya kıymalı versiyonlarınıda deneyebilirsiniz.
fırından aldığınız ekmek hamurunu yoğurup elma büyüklüğünde parçalara ayırın. sonra isterseniz elinizle bastırarak isterseniz merdane yardımıyla açın... üzerine iç malzemesini yayıp iki ucu birbirinin üstüne gelecek şekilde kapatın..sonra hafifçe uçlarından çekerek pideyi uzatın.... yağlanmış bir tepsiye dizin. üzerlerine yumurta,süt,sıvıyağ karışımı yapıp üzerlerine bolca sürün. yüksek ısıdaki ayarda fırına atın. üzerleri kızarınca alın... çıkardıktan sonra isterseniz daha yumuşak olması için hafifçe üstlerini yağlayın yada temiz bir bezle tepsinin üstünü örtüp 5-6 dk. bekleyin....
off off vallahi canım pide çekti. ramazan pidesi olacak şimdi, böyle bol susamlı ve fırından yeni çıkmış, sıcacık. zaten fena halde acıktım, gece gece bu yemek tarifleri başlığı canıma okuyor.
En son Eternity tarafından 17-12-2005 14:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.