Ne Derece Doğru??..

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eKiN
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 213
Kayıt: 13-10-2005 08:44

Ne Derece Doğru??..

Mesaj gönderen eKiN »

Sürekli Elimizin Altında Olan, Her Alanda Kullandığımız “Windows XP” nin Ne Anlama Geldiğini Biliyor Musunuz ?

Mesih'in 2000'li yıllarda geri dönmesini bekleyen yalnızca Vatikan değilmis.

Microsoft da, kendi capında bir "Mesih operasyonu" yürütmüs. Microsoft'un 2001 yılında piyasaya sürdügü ve hâlen en yaygın kullanılan isletim sistemi Windows XP'deki "XP" Eski Yunanca'da "Mesih" anlamına geliyor.

KURTARICI WİNDOWS!

Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardıgı isletim sistemine İngilizce'de “deneyim" anlamına gelen "experience"ın kısaltması olarak lanse ettiği "XP" adını verdi. Windows XP'deki "XP" aslında İncillerin de kaleme alındıgı dil olan Eski Yunancada Christ'ın, yani Mesih'in kısaltması.

"Windows XP" kullanıcıları olarak hepimiz, adında Mesih olan bir isletim sistemindeyiz yani !

HIRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN

Eski Yunanca'da "X" harfi "khi", "ro" olarak okuna "P" harfi ise "re" sesine tekabül eder. "XP" böylece, Yunanca'da "khristos" seklinde yazılan Mesih'in kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıstır. Doğu Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlıgı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya baslamıs, bundan bir hac modeli olan "khi ro hacı" nı cıkartmıstır.

MİCROSOFT DA GERİ KALMAMIS !

Öyle anlasılıyor ki Microsoft 2000'li yılların Hıristiyan alemi üzerinde oluşturduğu etkinin dışında kalmamıs, son isletim sistemi modeline Hazreti İsa'yı kasteden "Mesih" adını takmış. Microsoft'un bu tutumu, Hollywood'da esen rüzgarla da paralel, çünkü Hollywood da 2000'li yıllara birer Mesih hikayesi olan Matrix, Yesil Yol ve birer kıyamet senaryosu niteligindeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.

"HACLI SEFERİ"NE WİNDOWS DA KATILDI

Aslında, 2000'li yıllar Batı'da Hıristiyanlığın etkin konumunu baska vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001'deki saldırıların ardından ABD Baskanı Bush bir Haclı Seferine çıkmaktan söz etti ve peşinden Afganistan ile Irak'ın isgali geldi. O zaman dehsetle fark ettik ki "haclı seferi" düsüncesi Batı'da canlılıgını zaten hic kaybetmemis: futbol takımlarından lokantalara, otellerden, marketlere pek cok kurumun adındaki "crusade" ( haclı seferi ) ibaresinde yasamakta. Öyle ki, ABD'de siyaseti belirleyecek bir konumu ele gecirecek güce erismis. Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu "haclı ruhunun" kıyısında kalmayacagını, onu sahiplenecegini düsünmek akla aykırı değil.
(internetten)
Nokta konmuş. Bitmiş, en güzel hikayem.....
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6915
Kayıt: 21-06-2004 13:49
Konum: izmiR

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

ilginç şeyler cidden.
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir