8 porsiyon
1 porsiyon: 80 kalori
Hazırlama süresi: 15 dk.
Pişirme süresi: 20 dk.
Malzemeler:
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı balsamik sirke
- 1 yemek kaşığı rende parmesan
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 2 ad. orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuzot
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın.
- Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde, kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin.
- Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Tüm yüzeylerin üzerine galeta unlu karışımı dökün.
- 210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Patatesler yumuşak fakat kenarları kıtır olmalı.
- Patatesler sıcakken servis yapın.
Notlar:
- İsterseniz yarım su bardağı az yağlı yoğurdun içine küçük bir diş sarmısak ezip, maydanoz ve tuz ekleyerek patateslerle birlikte servis yapabilirsiniz.