Doomjuice Virüsü Aktif

İnternet üzerindeki güncel haberler, değişiklikler, paylaşımlar.
Cevapla
ExCaLiBoR

Doomjuice Virüsü Aktif

Mesaj gönderen ExCaLiBoR »

Resim11/02/2004---Mydoom'dan sonra yeni bir virüs daha ortaya çıktı. "Doomjuice" adlı yeni bilgisayar virüsü şimdiye kadar yaklaşık 30 bin civarında bilgisayarı etkiledi. Finlandiyalı bilgisayar güvenlik uzmanları, yeni virüsün sadece geçen ay sonunda ortaya çıkan "Mydoom" virüsünün bulaştığı bilgisayarları etkilediğini söyledi.

F-secure adlı şirket tarafından ilk olarak geçen Pazar gecesi tespit edilen virüsün, "Mydoom" virüsünü yazan kişiler tarafından yazıldığı belirtildi.

Tıpkı "Mydoom.A" ve "Mydoom.B" virüsleri gibi yeni virüsün de Windows işletim sistemini etkileyecek şekilde yazıldığı ve dünyanın en büyük UNIX şirketlerinden SCO'ya karşı bir saldırı başlatmak amacıyla programlandığı kaydedildi.

"Doomjuice" virüsü "Mydoom" gibi e-maillerle yayılmıyor, sadece "Mydoom"un etkilediği bilgisayarlarda açtığı bir "arka kapı"dan bilgisayara giriyor.

Microsoft "Mydoom" virüsünü yazanın bulunmasına veya yargılanmasına yardımcı olanlara 250 bin dolar para ödülü vereceğini açıklamıştı.

"Doomjuice" virüsünün, "Mydoom" gibi hızla yayılmasa da ondan daha tehlikeli olabileceği, çünkü 12 Şubat'ta yayılmayı durduracak şekilde programlanmış "Mydoom"un aksine, yeni virüsün sonsuza kadar yayılabilecek şekilde yazıldığı belirtiliyor.(A.A)
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Korsan dahi olsa biran önce windows'unuzu güncellemenizi, iyi bir firewall ve antivirüs programı kurmanızı öneririm ... Çünkü bir sorunla karşılaşıldığında bazen tüm Internet etkilenebiliyor o zaman bir programı satın almamaktan çok daha zarar verebiliyorsunuz Internet ağına ve diğer bilgisayar kullanıcılarına ...
Kullanıcı avatarı
Latin
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 25
Kayıt: 31-08-2003 12:58
Konum: Bios
İletişim:

Norton Antivirus 2004

Mesaj gönderen Latin »

Şahsen ben norton 2004 kullanıyorum son virus olaylarını duyduktan sonra her 2 günde bir güncelleme yapıyorum be işletim sistemimin sağladığı Güvenlik Duvarını sirekli aktif halde tutuyorum şimdilik virsulerden bi etki görmedim eğer sizde norton 2004 kurmak istiyorsanız.

download adresi:

Norton 2004 : ftp://ftp.symantec.com/misc/sabu/nav_be ... _2004b.exe İyi bilgisayar Güvenli ve Hızlı olandır :) ueheuhu
®Latin_Lower®
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir