Kablo'da İndirim

Network kurulumları, ADSL, VDSL v.b. internet bağlantı sorunları.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Jedi
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1444
Kayıt: 08-08-2004 15:48
Konum: A galaxy far far away

Kablo'da İndirim

Mesaj gönderen Jedi »

Kablo internete de 1 aralık itibariyle indirim geliyor. Çok uzun zamandır beklenen bu indirimin Türksat tarafı belirlenmiş durumda. Kablo internet sağlayıcısı firmalar ise pazartesi günü buluşacak ve fiyatlarını belirleyecekler (Örneğin şu anda 128 K 15 YTL). O tarafta da fiyatların bu hafta sonuna kadar duyurulabileceği notu iletiliyor. Şimdilik sadece Türksat tarafını yayınlayabiliyoruz.
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
Kablo İnternet'te Son Durum

Hazır fiyatları veriyorken, bir de kablo internet alanında son durumu özetleyelim.

Kablo internet servisi bildiğiniz gibi, Türk Telekom ile gelir ortaklığı modeliyle 5 firma tarafından verilmekteydi. Türk Telekom'un özelleştirilme çalışmaları sırasında, kablo ve uydu işlerinin ayrılması amacıyla geçen yıl 22.07.2004 Tarihli ve 5189 nolu yasa ile TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve İşletme Anonim Şirketi, kısa adıyla TÜRKSAT kuruldu ve Türk Telekom'daki kablo ve uydu işleri bu yeni firmaya aktarıldı.

Kablo TV'unun da dahil olduğu bu sistemde, gelir ortaklığı çerçevesinde tüm yatırımı yapan ama fiyatlar ve ürünün* kendisi hakkında serbest olamayan özel kablocular çok dertli. Bunun 2 nedeni var. Birincisi, ADSL konusunda Türk Telekom'un yaptığı atak. Geçen yıl yapılan indirimle aynı dönemde Kablo'culara benzer bir fiyat indirimi verilmediği için geçen yıl ADSL indirimi öncesi 40.000 civarı olan ve artış trendindeki abone sayısı hızla geriledi. Bugünlerde 30.000 civarında.

İkinci sorun da ruhsat. Bu firmalar yukarda da belirttiğimiz üzere gelir ortaklığı modeliyle çalışıyor. Telekomünikasyon Kurumu tarafından hazırlanarak Ulaştırma Bakanlığına gönderilen "ruhsat" tarifeleri belli olmadığı için (Bakanlık 1 yıldır bekleyen bu tarifeleri geçtiğimiz günlerde güncellenmesi için TK'ya geri gönderdi ve bu aşama hala bekliyor) firmalar elleri kolları bağlı oturuyor. Belirsizlikler, hem yatırım yapmalarını hem de yeni ürünler sunmalarını engelliyor. Oysa kablocularun üzerinde çalıştıkları VoIP (kablo üzerinden aylık 10 $ gibi bir fiyatla yine kablo üzerindeki aboneye telefon etmek), Digital TV gibi pek çok ürün hizmete açılmayı bekliyor.
Kaynak: TurkInternet.com
[b]I'm the haunter of the embracing dark.
I'm the bringer of fear.
I'm the scorner of peace and tranquility.
I ride the stormcloud and the night!
I seek to be Sith, in all its manifestations. [/b]
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Geç gelen bir indirim ama 128 ve 256 kbps seçenekleri düşünülebilir, demek ki telekomun yaptığı bu son düzenleme kablo'yu canlandırma amaçlı bir sistemdi en düşük hız 512 yaparak kablo'ya pas vermiş oldular, ee tekel olmanın meyveleri umarım yeni yönetim daha mantıklı düşünebilir ...
Kullanıcı avatarı
Hacktore
New Friend
New Friend
Mesajlar: 7
Kayıt: 01-01-2006 20:48

Mesaj gönderen Hacktore »

Yarın başvuruyorum inşallah. Telekoma mahkum olmamak çok güzel bişey :evil: :evil: :evil: Bağlandıktan sonra görüş ve düşüncelerimi burada paylaşırım arkadaşlar.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir