Yanlış Numara

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eKiN
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 213
Kayıt: 13-10-2005 08:44

Yanlış Numara

Mesaj gönderen eKiN »

Sabahın dört buçuğu... Telefon acı acı çalıyor... (Hayır başbakan aramıyor. Yavuz Donat mıyım ben?)

Bir çalıyor, iki çalıyor üç çalıyor... Anneme mi bir şey oldu, diye can hıraş, açıyorum telefonu. Kadının biri "Esma'yı versene" diyor... Esma'yı telefona verme servisi ya burası...

"Yok" diyorum en kibar halimle. "Yanlış numara herhalde" Yanlış nurama çevirdi diye dövecek değilim ya... Peki o Esma isteme kadını ne yapıyor? Hiçbir şey demeden çat diye yüzüme kapatıyor...

Ey güzel halkım.. Niye böyle yaparsın? Bir "özür dilerim" desen, bir "pardon" desen, hadi bunlara dilin dönmüyor bir "kusura bakma" desen de öyle kapatsan ne olur? Sabahın dört buçuğunda adam uyandırdığın besbelli.. Kaldı ki gün ortasında da aramış olsan çat diye surata kapatmak kadar ayıp bir şey var mıdır?

Tanımadığım etmediğim bir kadına yarım saat kadar lanet okudum. Bedduam tutuyorsa şu an 36 parçaya falan bölünmüş olması lazım, ilkokulda ne öğretiyorlarsa hepsini kaldırsınlar programdan.

İnsanlara bu tip şeyler öğretilmeli. Telefonda nasıl konuşulur, insanlardan bir şey nasıl rica edilir, karşıdan karşıya nasıl geçilir, geleceğin şoförleri olarak trafik kuralları nedir, yayalara neden ve nasıl yol verilir, girilmez yola girmek neden tehlikelidir, özür dilemek delikanlılığı bozmaz... Bu ve buna benzer şeyler öğretilmeli.. Kuru kuruya değil uygulamalı olarak üstelik.

İki çocuk önce dövüşsün sonra birbirinden özür dilesin mesela sınıfta ders olarak. Ellerinde telefon varmış gibi birbirlerini arasınlar ve kibar kibar dertlerini anlatsınlar... Notlar da bu tip şeylerden verilsin..

Mitokondriya, endoplazmik retikulum, paralel devre, beş basamaklılann üç basamaklılara bölünmesi, havuzların üç musluk beş çatlakla dolup boşalmasını bugüne kadar öğrettiler de ne oldu? Yeter.. Al işte şu an yine uykusu kaçmış bir şekilde zırvalıyorum... Neden? Esma'yı arayan bir zerzevat yüzünden.

Valla beni Kıbrıs meselesi de ilgilendirmiyor, AB uyum yasaları da... Bunları yazıp çizenler ve de iştahla okuyanlar (var mı?) da ilgilendirmiyor. Ben çok basit bir şey istiyorum. İnsanlar birbirlerine saygılı olsun. Polis de taksici de öğretmen de müşteri de gazeteci de...Arkamdan kim ne isterse konuşsun.. Yüzüme karşı saygı istiyorum.

Bugüne kadar bir tane bir taksiye "iyi günler" demeden binmedim... Ne gördüm? Yüzde altmışı cevap bile vermedi... Cevap verenlerin yansı da Ayı Yogi gibi homurdandı..... Ama işte o kalan yüzde yirmi var ya.. Benim canımı yesinler yüzde yirmi.. O şen şakrak, ilaç gibi gelen yüzde yirmi... İşte belki onlardan birine rastlamışımdır diye devam ediyorum selam sabah etmeye..

Kusura bakmayın ama ben çoğunuzun Allah inancından şüpheliyim... Ramazanda oruç tutmakla, kafayı kapatmakla olmuyor bu işler... Kabalık, küstahlık, terbiyesizlik de günah... Yayaların üzerine üzerine arabayı sürmek de günah... Günah, öldürdükten sonda başlamaz. Türk Ceza "Vermez" Kanunu'na göre çocuğunu, karını dövdün diye suçsuz olabilirsiniz ama benim gözümde bütün bunların hesabı verilecektir.

Ben böyle burada bağrınıyorum da faydası oluyor mu? Hiiiç... Devam edin, devam edin... Hatta telefon açın ve yanlış numara dedim diye bir araba da hakaret edin... Ne veriyorsunuz da iyi bir şey bekliyorsunuz ki? Herkes layık olduğu yöneticilere, yasalara ve "eşek yerine koyuculara" sahiptir...

Afiyet olsun...
Nokta konmuş. Bitmiş, en güzel hikayem.....
Kullanıcı avatarı
angelmanken
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 26
Kayıt: 23-11-2005 15:02

Mesaj gönderen angelmanken »

katılıyorum bazı insanlar çok cahil ve görgüsüz olabiliyor
istanbul güzeli aranıza katıldıı
CaGLa2

Mesaj gönderen CaGLa2 »

:) ben yanliş numarayi aradiğimda kusura bakmayin dememi bile beklemeden suratima kapiyolar erkek cıkarsada salak salak sorular soruyorlar...
Kullanıcı avatarı
eKiN
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 213
Kayıt: 13-10-2005 08:44

Mesaj gönderen eKiN »

- aloo
- sermin sen misin?
- bilmem ki. bi dakka bekleyin aynaya bakıp geliyim.
- hönk...

- aloo
- ayşe evde mi?
- yok tatlım, daha yağlı bir müşteri geldi ona verdik bugün. başka zaman insallah.
- hayati abi yetiş.. kardeşin ..........pu olmuş

- aloo
- fatmayla görüşecektim
- yok güzelim. dunyayı kurtarmaya gitti. son aldigi is supermeni asmis da.
- ....................

- aloo
- kemal evde mi?
- yok canim evde. bu ülkede hayat yok dedi, basti uzaya gitti.
- ....................

- aloo
- suat nerede?
- valla en son başbakanla görüşmeye gidiyorum dedi. bi tımarhaneye bak istersen

- aloo
- sedat yok mu?
- sabah bi sarışınla otele girerken görülmüş. daha çıkmamışlar.
- ühüüüü. nalçaaaakkk.
Nokta konmuş. Bitmiş, en güzel hikayem.....
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir