Yeni ekonominin beyin avcısı: Google

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Yeni ekonominin beyin avcısı: Google

Mesaj gönderen taNGo »

Resim114 milyar dolar piyasa değerine sahip Google'ın teknoloji geliştirme safhasındaki en önemli stratejisi, rakiplerinin iddialı Ar - Ge mühendislerini kendisine çekmek.

Dünyanın en büyük arama motorunun geliştiricisi Google, art arda ulaştığı rakamlarla yeni ekonominin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Google'ın hikayesi 1998'e dayanıyor. Stanford'da doktora yapan iki öğrenci, Larry Page ve Sergey Brin, girişimci sermaye desteği ile Google'ı 1998'de kurdu. Bundan 14 ay önce ise ABD'de teknoloji firmaların yer aldığı Nasdaq'ta hakla açıldı.
19 Ağustos 2004 tarihinde 85 dolar fiyatla halka açılan şirketin hisselerinin bugünkü değeri 4.5 kat artışla 390 dolara yükselmiş durumda. Şirketin 2005 yılı üçüncü çeyrek kârı 340 milyon dolar. Piyasa değeri ise şu anda 110 milyar doları aşarak, ABD'nin ilk 5 teknoloji şirketi sıralamasında Google'ı dördüncü sıraya taşıdı. Bu arada hisselerin değeri 400 dolara çıkarsa ABD'nin en değerli 20 şirketi arasında yerini alan ilk yeni ekonomi şirketi olacak, Google. Tüm bu rakamların ardından Google, pazardaki en ciddi rakibi Yahoo'nun piyasa değeri olarak 10 katı büyüklüğe ulaşmış durumda.

İlk hedef Microsoft
Basit tekniklerle çalışan, arama yapıldığında 1.3 milyarın üzerinde web sitesini tarayıp sonuç alınabilen, günde 100 milyondan fazla kullanıcı tarafından ziyaret edilmesine rağmen reklam bile almayan Google'ın, son yıllarda yaşadığı büyük başarının ardında özel bir sebep yatıyor.
Şirketin en önemli stratejisi, gelecekle ilgili yatırım planları yapılırken, rakip teknoloji şirketlerin bu konudaki uzman Ar - Ge mühendislerini şirkete çekmek.
Özellikle Microsoft'ta kritik aşamalarda görev üstlenen yöneticilerle anlaşıp kendisine çeken Google, Lucent's Bell, eBay ve BEA Systems'in en iddialı mühendislerini de kendisine çekmeyi başarmış.

Kai-Fu Lee
Çin operasyonunu yönetiyor
Önceki işi: Microsoft
İnteraktif Servisler Başkanı
Uzmanlık alanı: Ses tanıma teknolojisi

Louis Monier
Ar - Ge mühendisi
Önceki işi: eBay Gelişmiş Teknoloji Direktörü
Uzmanlık alanı: AltaVista'nın yaratıcısı, online alışveriş

Rob Pike
Baş Mühendis
Önceki işi: Lucent's Bell, Mühendis
Uzmanlık alanı: Web tasarım, yazılım

Adam Bosworth
Kıdemli Mühendis
Önceki işi: BEA Systems, Başkan Yardımcısı
Uzmanlık alanı: Programlama, işletim sistemi geliştirme

Kaynak: Milliyet
Dreams
Kullanıcı avatarı
maXimuS
Moderator
Moderator
Mesajlar: 315
Kayıt: 23-03-2005 16:22
Konum: istanbuL
İletişim:

Mesaj gönderen maXimuS »

Aslanım google kim tutar seni :D
[color=#d10000]<?PHP [/color]
[color=#0000ff]echo ("[/color][b][color=#0051ff][i] When the rain keeps falling can't you hear me calling? For somebody new Someone just like you [/i][/color][/b][color=#002dff]");[/color]
[color=#e30000]?>[/color]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir