'Allah'ım lütfen çikolata gönder'

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

'Allah'ım lütfen çikolata gönder'

Mesaj gönderen Eternity »

ResimAnaokulu öğrencileri üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, okul öncesi dönem çocuklarının yüzde 91.89'u dua etmeyi seviyor. Minikler en çok kendileri için Allah'tan ''oyuncak, bisiklet, çanta, çikolata, bilgisayar ve büyümek'' gibi isteklerde bulunuyor.

'Allah'ım büyüt beni'
Sivas'ta anaokulu öğrencileri arasında yapılan bir araştırma, okul öncesi çocuklarının yüzde 91.9'unun dua ettiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, çocuklar en çok kendileri için Allah'tan oyuncak, bisiklet, çanta, lunaparka gitmek, çikolata, bilgisayar ve büyümek gibi isteklerde bulunuyor.

ALLAH İNANCI
Çocukların yüzde 31.6'sının yatarken, yüzde 23.5'i yemekte, yüzde 16.2'sinin ise her zaman dua ettiği belirtildi. Allah'ın bulunduğu yer hakkında düşünceleri sorulan çocukların, yüzde 29.7'si "Yukarıda, havada, bulutlarda, güneşte" cevabını verirken, yüzde 18.1'i "Kalbimizde, solumda, evde" dedi.

Kaynak: Takvim
Kullanıcı avatarı
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
Mesajlar: 2119
Kayıt: 14-04-2005 13:18

Mesaj gönderen commando »

Allah ana-babalarından razı olsun..
[b] Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy [/b]
Kullanıcı avatarı
IWAS
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1961
Kayıt: 27-07-2004 15:27
Konum: Tekirdağ

Mesaj gönderen IWAS »

Bizim zamanımızda değildi böyle.
Belki Tekirdağ'da hala böyledir. Bana anaokulunda Atatürk hakkında şeyler öğretildi hep. Ve Türban'lı anaokulu öğrencisini de hayatımda ilk kez Takvim gazetesinden görüyorum. Helal olsun!
Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Kullanıcı avatarı
salimcan22200
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1100
Kayıt: 20-06-2005 22:58
Konum: edirne
İletişim:

Mesaj gönderen salimcan22200 »

iwas dikkatin için tebrik ederim seni işte insanların kafasına boyle siniyolar o yuzden bu basın satılık ve sansurlu basın boyle haberlere dikkat edelim ve bunlara ilgi gostermeyelim o zaman bunlar belki biraz olsun bu tarz haberleri yapmazlar
Did My Time
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

çocukken bende çok şey isterdim napayım anneme söylüyorum kızıyor babama söylüyorum kızıyor ee mecburen allahtan isterdik çikolatayı bilgisayarı. Adamlarada helal olsun dua ediyor diye geçmişler. Kim yapmış acaba bu araştırmayı, hangi illerde yada.. belli değil
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
Mesajlar: 2119
Kayıt: 14-04-2005 13:18

Mesaj gönderen commando »

ComiC yazdı:çocukken bende çok şey isterdim napayım anneme söylüyorum kızıyor babama söylüyorum kızıyor ee mecburen allahtan isterdik çikolatayı bilgisayarı. Adamlarada helal olsun dua ediyor diye geçmişler. Kim yapmış acaba bu araştırmayı, hangi illerde yada.. belli değil
Belli olsun :)

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Doğan Karacoşkun, Sivas ve Suşehri İlçesi’nde bulunan 9 anaokulundaki 3,5-6 yaş arasındaki çocuklar üzerinde “Okul öncesi dönem çocuklarında dua” konulu araştırma yaptı.

CÜ İlahiyat Fakültesi Dergisi’nde de yayınlanan araştırmada, çocukların çoğunluğunun dua konusunda olumlu davranışa sahip oldukları saptanırken, deneklerin yüzde 91.89 dua ettiğini söyledi.

Araştırmaya katılan çocukların yüzde 31.61’i yatarken, yüzde 23.52’si yemekte, yüzde 16.17’si ise her zaman dua ettiğini belirtirken, bazı çocuklar ise ‘sabahleyin, namazda, camide, ezan okunduğunda, köyde, düğüne-okula gidince, cumartesi günleri, annem-babam dua ettiği zaman, perşembe günleri, televizyon veya kasetten dua okuyunca, kötü bir olay olunca, Kuran okunduğunda, mezarlığa gidince’ dua okuduklarını bildirdiler.

EN ÇOK NEREDE DUA EDERSİNİZ?
Çocukların yüzde 62.6’sı ‘evde ve okulda’ dua ettiğini belirtirken, araştırmaya katılan deneklerin yüzde 7.59’u ‘her yerde’, yüzde 6.21’i ‘yatakta’, yüzde 2.7’si ‘babannesiyle beraberken’ dua ettiğini söyledi.

Araştırmada, çocukların yüzde 69.53’ünün dua etmeden önce hazırlık yaptığı belirlenirken, dua öncesi yapılan hazırlıklar konusunda ise sırasıyla, ‘Elimi yüzümü yıkarım, abdest alırım, ellerimi açarım, giyinirim, namaz kılarım, besmele çekerim, dişlerimi fırçalarım’ gibi cevaplar verildi.

Çocukların dua esnasında Allah’ın bulunduğu yer hakkında düşünceleri konusunda da saptamalarda bulunulan araştırmada, anaokulu öğrencilerinin yüzde 29.71’i ‘yukarıda, havada, bulutlarda, güneşte’ cevabını verirken, yüzde 18.12’si ‘yanımızda, kalbimizde, içimizde, karşımızda, şu köşede, duvarda, solumda, evde’, yüzde 11.60’ı ‘camide’, yüzde 10.87’si ‘her yerde, dünyada’, yüzde 9.42’si ise ‘cennette’ yanıtını verdi.

Çocukların yüzde 87.05’i başkaları için de dua ettiğini belirtirken, yüzde 56.34’ü ailesi, yüzde 19.61’i herkes, yüzde 8.45’i Allah için dua ettiğini bildirdi.

ÇOCUKLAR DUA EDERKEN NELER İSTİYOR?
Araştırmada çocukların yüzde 66.43’ünün en çok kendileri için Allah’tan oyuncak, bisiklet, çanta, lunaparka gitmek, çikolata, bilgisayar, büyümek ve güzel olmak gibi isteklerde bulunduğu tespit edildi. Çocukların bu konudaki diğer cevapları ise sırasıyla “araba, zengin olmak, evimiz yıkılmasın, ailem ölmesin, hiçbirşey, Allah’ın yardımı, kardeş, sağlık- mutluluk, cennet, yanmamak, çocuğum olsun” şeklinde oldu.

Başkalarıyla ilgili istenen şeylerle ilgili soruya ise, çocukların yüzde 51.85’i oyuncak, araba, giysi, para, yemek, bisküvi, çikolata, süt, uyku gibi yanıtlar verdi.

ÖNERİLER
Okul öncesi dönem çocuklarının dini davranışları kazanmalarında, ‘taklit etme’, ‘model olma’ özelliklerinin dikkate alınması gerektiğinin vurgulandığı araştırmada, şu önerilerde bulunuldu:
“Bu bağlamda, aile ve okulda, sağlıklı, korkuya değil, sevgiye dayalı din eğitiminin verilmesi gerekir. Bu eğitimin, en önemli belirleyicisi olarak, anne-baba ve öğretmen davranışları ve bu kimselerin aktaracakları bilgiler, çocuğun dini gelişim özelliğine uygun olmalıdır. Allah’ın sadece ‘Alaaddin’in sihirli lambasındaki cin’ gibi (dile benden ne dilersen!) talebinin karşılayıcısı olarak algılanması, problemli bir Tanrı algısı olacaktır. Çocuğun inanç dünyasında duanın önemli bir yeri olması nedeniyle, ona özellikle Türkçe ve ezberleyeceği uzunlukta bazı dua kalıplarının öğretilmesi, onda derin etkiler bırakacaktır. Özellikle ailenin bir arada bulunduğu, örneğin akşam yemeği esnasında ona dua okutturulması ve ‘amin’ diyerek iştirak edilmesi, dini ve sosyal gelişimi açısından önemli bir olay olarak, küçücük dünyasında yer alacaktır. Dua davranışı, çocuğun birey olma ve sosyalleşme süreçlerine, güven duygusunu güçlendirerek katkı sağlar. O halde dua etme davranışı önemsenmeli, bu süreçlere doğru ve sağlıklı katkı sağlanması için çocuğa yardımcı olunmalıdır.”


Kaynak : http://www.ntv.com.tr/news/348515.asp
[b] Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy [/b]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir