Okullarda 'sözleşmeli' dönem!

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Okullarda 'sözleşmeli' dönem!

Mesaj gönderen Eternity »

Okullarda, tarafların hak ve sorumluluklarını güvence altına alan sözleşme, “okul ve ev arasında sıkı bağlar kurarak, velilerin eğitim sistemine daha fazla katılımının sağlanmasını” ve “okullarda demokrasi kültürünün oluşmasını” amaçlıyor. Bu çerçevede, veliler okulun kütüphane, işlik gibi imkanlarından yararlanabilecekler, sınıflarda dersleri izleyebilecekler.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuya ilişkin genelge yayınladı. Okullara, genelgeyle birlikte uygulama kılavuzları da gönderildi. “Sözleşme” ile ilgili esaslar hazırlanırken, Milli Eğitim ile ilgili yasal düzenlemelerin yanı sıra İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Çocuk Hakları Sözleşmesi de göz önünde bulunduruldu.

Sözleşme, okulun, öğrencinin ve velinin hak ve sorumluluklarını içeren üç bölümden oluşuyor. Sözleşmeye imza atacak taraflar hem sorumluluk almış olacak hem de haklarının neler olduğunu bilecekler.

Sözleşmeye göre, öğrenciler, “okulun eşyalarına zarar vermeyeceğine, zarar verirse karşılayacağına, kurallara uyacağına, kaba kuvvete başvurmayacağı”na söz verecek. Öğrenciler, okul bahçesindeki bitkilerin bakımından sorumlu tutulacaklar.

Veliler, “çocuklarını zamanında ve kılık-kıyafet kurallarına uygun şekilde okula göndereceklerine, çocuklarının ödevlerini yapmayacaklarına, aile ortamında fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamayacaklarına” ilişkin imza atacak. Veliler ayrıca, sınıflarda dersleri izleyebilecekler.

Okul yönetimleri ise okulu temiz tutmakla, öğrenci, veli ve çalışanlar arasında ayrım yapmamakla, okul ve çevresinde şiddet içeren davranışlara izin vermemekle yükümlü olacaklar.

Kaynak : Maksimum
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 575
Kayıt: 25-06-2003 01:25

Mesaj gönderen vişne »

Okuduklarım çok güzel görünüyor görünmesine de neden bilmem aklıma sözleşme deyince şu soru geldi; "Bütün vatandaşların uymak zorunda olduğu toplum sözleşmesi olan Anayasayı ihlal etmeyi başaran bir millet yukarıda bahsedilenleri yapmakta ne kadar başarılı olabilir ki?"
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

bizede nolduğunu anlamadan bişeyler imzalattırdılar. rehberlik dersinde hoca geldi atlaya atlaya bişeyler okudu tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz wala burda daha ayrıntılı yazılmış :) Neyseki benim açımdan bir sorun yok hiç bir zaman iki kere aynı imzayı kullanmadım :P
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
capan_aga
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 321
Kayıt: 04-11-2005 21:56
Konum: 68 axaray
İletişim:

Mesaj gönderen capan_aga »

Aslında bunlar fasa fiso şeyler.Bundaki amaç halka yenilik yapılıyormuş gibi gösterilip gündemi değiştirmek.Ben de birşeyler karalayır imzamı attım ama belki bu sefer bu sistem yürütülebilir...
[glow=red]''Eğer dünyayı sevseydim doğarken ağlamazdım'' diyorlar ama ben yinede seviyorum...[/glow]


[img]http://capan_aga.sitemynet.com/mynet_resimlerim/er.gif[/img]
Kullanıcı avatarı
IWAS
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1961
Kayıt: 27-07-2004 15:27
Konum: Tekirdağ

Mesaj gönderen IWAS »

Dersleri izlemeye veli geliyor, bakalım bizim kereta dersi dinliyor mu yoksa başka şeyler mi yapıyor.

Erkek öğrenci kızın saçını çeker,
Kızın annesi; ne çekion lan kızımın saçını.
Babası afferin oğlum ee kime çekmiş :P

Derse veli gelmesi konusu pek sevmedim ilkokullar için pek de faydalı olmaz :D
Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 575
Kayıt: 25-06-2003 01:25

Mesaj gönderen vişne »

Ben ilköğretim ikinci kademede branş öğretmeniyim. Aynı zamanda girdiğim sınıflardan birinin sınıf öğretmnliğini yapıyorum. Sene başında yukarıda bahsedilen türden olmasa da sınıfça bir sözleşmede biz de bulunduk. En azından ben kendi sınıfımda sözleşmeye girecek kuralları öğrencilerin belirlemesini sağladım. Öğrenciler kendi kurallarını kendi koydu ve daha sonra altına imza attılar. O da panomuzdaki yerini aldı. Bunun bir faydası oldu mu derseniz? Cevabım; "kısmen" olur. En azından çiğnedikleri kural kendi koydukları kural olduğu için herhangi bir sözlü uyarıda "of" diyemediler.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir