Bir Zamanlar Meksika'da / Once Upon a Time in Mexico

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Bir Zamanlar Meksika'da / Once Upon a Time in Mexico

Mesaj gönderen taNGo »

ResimBana El Mariachi'nin kellesini getirin

"El Mariachi" ve "Desperado"nun devam filmi "Bir Zamanlar Meksika'da" bir spagetti western taklidi

Hollywood'a terfi edince adının sonundaki "o"yu sıfırlayıp Amerikanlaşan Robert Rodriguez ne yapmaya çalışıyor? Stilizasyonun stilizasyonunu mu? Daha söylerken tekerlemeye benziyor! Yeniden üretimin yeniden üretimini mi? Bu hiç olmazsa, post bir şeylere tekabül eder.
Ticari sinemanın en belirleyici türü western'in 60'lı yıllardaki değişim rüzgarında yeniden üretilmiş versiyonuna postsosyalizm döneminde postmodernci bir yaklaşım. İşte "ektüel" kısmını gönül rahatlığıyla atabileceğiniz entel bir reçete. Başka türlü okumalar adına, uysun uymasın her filmi felsefeyle ilişkilendirme hastalığına iyi gelir. Aç zihnine iki kere okununca beyazperdeden yansıyan güzel şiddetin yarattığı baş dönmesini geçirir. Üçüncü okumada "Affet beni Sergio!", "Tekrar etmem Sam!" diye diz üstü düşürüp yakartır Leone ve Peckinpah'a. Siz yorulmayın, ben getiririm size El Mariachi'nin kellesini.
Yapısını kaç yüzyıllık İtalyan opera geleneğinden alan spagetti western'i hiç zarzuela dinlememiş bir kuşağın pembe dizi izlerken yediği ketçaplı makarna sanıp, filmin ritminden doğmayan müziği lojistik destek alarak yaratmak ha! Adaletsizliğin en ağır biçimde kadere işlendiği topraklarda, hâlâ onurlu isyancılarla dolu bir coğrafyada akan kanın ağırlığını duyumsatmamak ha! Mısırı anavatanında patlatmak ha! Üstüne de, kokusu bazı sinema fuayelerine sinen yağ misali siyaset gezdirmek ha! Siz yorulmayın tuzu ben serperim. Hiç olmazsa gitarım silahımdır Banderas, acımasız ve "yüzsüz" Dafoe, yağmurdan kaçarken kızgın güneş altında kalmış Rourke ve iki gözü önüne akan Johnny Depp gibi oyuncuların performanslarının tadı kaçmaz.
Bir zamanlar Hollywood'da baştan aşağı referansa bulanmış, içi dışı atraksiyon olmuş, tepeden tırnağa stilize edilmiş, az gelişmiş elektronik ortamda sinemasever olmuş bizleri aynalı sazan yerine koyup eğlencelik zokasını yutturmaya çalışan filmler çekilmezdi.

"Bir Zamanlar Meksika'da / Once Upon a Time in Mexico"
Yönetmen / Senaryo / Görüntü / Müzik: Robert Rodriguez
Oyuncular: Antonio Banderas (El Mariachi), Johnny Depp (Ajan Sands), Salma Hayek (Carolina), Willem Dafoe (Barillo), Mickey Rourke (Billy), Eva Mendes (Ajedrez)

Kaynak: Milliyet
En son taNGo tarafından 10-02-2004 00:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Dreams
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

ESQARE bir fanatiği olarak ;) senin görüşün nedir film hakkında beklediğini bulabildin mi ?
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

yok abi iş her zaman senaryo ve yönetmendeymiş meğersem.İlk film Desperado'yu Quentin Tarantino yönetmişti ve bu yönetmenin gerçekten çok değişik bir tarzı var.Uzun zamandır beklediğim filmi Kill Bill de nihayet Türkiye'de vizyona girdi en kısa zamanda ona gitmeyi düşünüyorum.Hani derler ya hiç bişey eskisi olmaz buda öyle işte :)
Dreams
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Oke o zaman tavsiyelerine kulak verecem ;)
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 5 misafir