Un 8 çay fincanı
Şeker 1 kahve fincanı
Tuz 1 çorba kaşığı silme
Su 2 çay fincanı
Maya 3 çorba kaşığı
Yağ margarin 1 çay fincanı
Ayçiçek yağı 1/2 kahve fincanı
Yapılışı : Un, tuz, şeker, yağ ve maya mikserde 8 dakika karıştırılır. Su, yavaş yavaş yedirilerek hamura ilave edilir. Son olarak sıvı yağ ilave edilir.Elde edilen hamur 5 eşit parçaya bölünür.Bu parçalar 15 dakika dinlendirilir. Her bir parça, elle bastırılarak 20 - 25 cm çapında açılır.Suyla ıslatılmış ellerle hamurun kenarları tırnaklanır, orta bölümde ise elin kenarıyla bastırılarak baklava şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek isteğe göre susam ve çörek otu konur. 20 dakika kadar bu şekilde oda sıcaklığında mayalandırılır.Mayalandırma işleminin ardından 250 C de 20 dakika kadar pişirilir.
[b] Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy [/b]