Köpek hakkında sorularınız varsa..

Doğadaki hayvanlar ile ilgili paylaşımlar, evcil hayvanlarınızın bakımı, sağlığı ve eğitimi ile ilgili konuların paylaşıldığı forum.
serbjkkan
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 03-08-2006 17:24

boxer alacam ne düşünüyosunuz????

Mesaj gönderen serbjkkan »

boxer hakkında bilgi istiyorum,evde bakacam zorlukları,güzellikleri nelerdir??
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Kökeni: Kökeni Almanya'dır. Bu ırk 1850 yılında Münih'te Bullenbeisser Mastiffi ile Bulldog'un çiftleştirilmesiyle geliştirildi.

Tanımı: Başı vücuduyla orantılı, etsiz ve kırışıksız olmalıdır. Üst çenesi, alt çenesinden biraz daha çıkık ve yukarı doğru kıvrıktır. Kuyruk çok kısa ve dik duruşlu, ön bacaklar düz ve paraleldir. Kulak ve kuyruk kesimi bugün ülkemizde olduğu gibi bazı ülkelerde de yasaklanmıştır. Gün geçtikçe tercih edilmemektedir. Kahve kızıl tonları, çizgili, beyaz lekeli olabilirler. Sırf beyaz renk kimi kulüplerde kabul edilmez ve yarışmalarda diskalifiye nedeni kabul edilir.

Kişiliği: Boxer iyi huylu, sadık, çocukları sevecen ve kin duymayan bir köpektir. Tabii ki, aldığı eğitime bağlı olarak saldırgan bir yapı da gösterebilir.

Özelliği: Polis, bekçi ve sakatlar için rehber köpek olarak kullanıldığı gibi, rehabilitasyon merkezlerinde hastalara moral vermek amacı ile de kullanılır. Sahipleri ve çocuklar için çok iyi bir arkadaş olabilir.

Olumsuz sayılabilecek yönleri ise baskın karaktere sahip bir köpek olması, aşırı salya, aşırı hareketlilik ve horlamadır.

Gereksinimi: Boxer'ın bol bol insanlarla olmaya ihtiyacı vardır. Yüksek enerji seviyesi nedeniyle bol egzersiz ve oyun ister. Kısa tüyler nedeniyle aşırı soğuk ve sıcak iklimlere karşı dayanıklı değildir. Aşırı soğuk ve sıcaklarda evde yaşaması daha sağlıklıdır. Haftada bir tüylerini taramak yeterlidir.


En güzel çirkin köpek

“...Boxer türü köpekler isimlerini haksız çıkarmayan güçlü köpeklerdir. Orta boylu, kare biçimli, arkası kısa, uzun bacaklı ve kısa tüylü Boxer, atletik bir yapıya sahiptir. Tüylerinin kısa olması sebebi ile kasları rahatlıkla farkedilir. Enerjiye adanmış bir köpektir. Şeker'le bitmek tükenmek bilmeyen koşularında bu özelliği tarafımca fazlasıyla gözlemlenmiştir. :-) Yürüyüşü oldukça düzgün olan Boxer, elastik bir hareket tarzına sahiptir. Şekerle oyun oynamak için girdiği şekiller unutulur gibi değildi. Boxer, uzun adımlarla değil kısa adımlarla yürür. Yürümek onun için gurur gösterisi gibidir...”

“…Boxer'ın koruma ve eşlik etmede mükemmel bir arkadaş olduğu söylenir. Çevresine karşı oldukça dikkatli ve çok kısa sürede harekete geçebilir. Büyük burnu bedenin en belirgin yerlerindendir. Ayrıca kendisine çok çekici bir hava verdiği de söylenmelidir. Bence burun Boxer'ın kartviziti gibidir.

Kendine öz güveni oldukça yüksek olan Boxer, çok da gururludur. Korkusuz olduğunu ise söylemeye gerek bile yok. Tüm ciddiyetine rağmen bir oyun düşkünüdür, bu sebeple bir diğer adı da Peter Pan olan Boxer'ın kısa tüylü olması sebebi ile haftada bir kez fırçalanması yeterlidir..."

Boxer ırkının diğer köpeklerden farkının sadece dış görünüşü; yani basık ve kısa burnu, sert bakışları, kaslı ve sportmen vücudu olduğunun düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bir çok web sitesinde görebileceğiniz Boxer Standartlarını en altta tablo olarak vereceğim. Sadece dış görünüşü nedeni ile köpek beslenmesine karşıyım. Çok güzel gözleri nedeni ile aldığınız bir Husky, sıcak bir ilde yaşamanız nedeni ile bir çok problem ile karşılaşabilir ve hem size hem de aldığınız köpeğe yazık olur.

Boxer bence zıtlıklar köpeğidir.
· Sert görünüşlü ve çirkin aynı zamanda çok şeker ve sevimlidir.
· Güçlü ve agresif, aynı zamanda sevecen ve dosttur.
· Son derece oyuncu aynı zamanda ağır başlıdır.
· Bütün insan ve canlılar ile dost aynı zamanda bekçi ve koruma köpeğidir.
· Hiç büyümeyen bir bebek aynı zamanda ağladığınız zaman sizi teselli eden koca bir adamdır.
· Dominant karakterli ve obur olmasına rağmen, tanıdığı ve dost bildiği bir köpekle yemeğini paylaşacak kadar da sosyaldir.

Boxer; çok çabuk anlayan, kolay öğrenen ve bir kez öğrendiğini asla unutmayan bir köpektir. 2 sene evvel götürdüğünüz bir yerde eğer sevgi ve ilgi görmüşse oradan tekrar geçerken hatırlar ve oraya gitmek ister. Bir iki sefer gördüğü kişi onu uzaktan değil de dostça, içine katarak sevmişse o kişiyi unutması mümkün değildir. Ancak ne güzeldir ki, bir kişiye kızmış ise, ondan kötülük görmüşse bir süre sonra bunu unutur, kin duymaz ve insan oğlu gibi öç alamaya çalışmaz.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Boxer'ın ataları iki Alman mastif tipi köpekti; Bullenbeiszer ve Barenbeiszer. Bunlar daha sonra güçlü Mastif ve Bulldog’larla çaprazlanmıştır. Başlarda bu köpekler av, boğa dövüşleri ve araba çekiminde kullanılmıştır. Aile ağacındaki bazı Boxer’lar sürü güdümünde kullanılan kasap köpekliği de yapmıştır. Kolay öğrendikleri için sirk köpekliği geçmişleri dahi vardır. 1904’da ilk Boxer damızlık kayıtları tutulmaya başlanıncaya kadar üretimler dikkatsizdir. İlk Boxerlar sert yaratılışlı olsa da ırk bugün oldukça kibar ve duyarlı bir aile köpeğidir. Bekçi köpekliği, koruma, polis ve askeri görevler, arama ve kurtarma, itaat yarışmaları Boxer’ın yeteneklerinden sadece bazılarıdır.

Boxer kelimesi, Çince de “bekçi”, “hizmetçi” anlamında kullanılmaktadır, ismini de buradan gelmektedir.

Boxerler güçleri ve cesaretleri nedeni ile I. Dünya Savaşında Alman Ordusu tarafından kullanılmışlardır.

Standartları; Yavru köpeğinizin standartlara ulaşması, ona yaptığınız bakım ve eğitim ile doğrudan ilişkilidir.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]


Olası sağlık problemleri; Özellikle romatizmaya çok dikkat etmek gerekir, bu nedenle yağmurlu havalardaki yürüyüşlerin ardından onları kurulamaya özel bir özen göstermek gereklidir. Başlıca sık görülen sağlık problemleri Cardiomyopathy - Sub - aortic stenosis - Kalça displazisi - Omurga sorunları - Kalp hastalıkları - Alerjilerdir. Bazı beyaz Boxer’lar sağır doğabilir. Yaşlılarda kanser riski yüksektir.

Ortalama yaşam süresi; 11-14 yıl.

Irk grubu; Mastif, İş köpeği (Working)

Bağlı olduğu kulüpler; FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, CCR, CKC, APRI.


havhav.com
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Kullanıcı avatarı
QueenCiara
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 45
Kayıt: 05-07-2005 02:16

Mesaj gönderen QueenCiara »

Ben de cevaplayabilirim sorularınız olursa :)
Kullanıcı avatarı
canerokcuoglu
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 75
Kayıt: 22-10-2006 01:31
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen canerokcuoglu »

aaKe yazdı:Dedim işte zirzop bişey boyuna bakmıyor..Bu arada köpek sahibine benzermiş :) Yani öyle diyorlar eheh :D
Köpek bencede kesinlikle sahibine benzer. Eger ona küçükken kimin sahip olduğunu öğretemezsen ilerde başına bela olur o kadar ufak olduğuna bakma ve ceza verirken sınırını bilmen gerekir sahip olucam diye düşman edinirsin onu... Çok sevimliymiş allah bağışlasın.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir