Flaş bellekte yeni atılım

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Flaş bellekte yeni atılım

Mesaj gönderen taNGo »

ResimGüney Koreli elektronik devi Samsung, yaptığı bir duyuruda 32 gigabaytlık depolama kapasitesini mümkün kılacak bir flaş bellek geliştirdiğini belirtti. Müzik çalarlar, telefonlar ve fotoğraf makineleri başta olmak üzere pek çok taşınabilir aygıtın depolama kapasitesini artırması beklenen yeni bellekten faydalanan ürünlerin 2007'de piyasaya çıkması bekleniyor.


NAND ve DRAM bellek piyasasının önde gelen isimlerinden Samsung, yaptığı duyuruda 16 gigabitlik (2 gigabayt) bir NAND flaş bellek geliştirdiğini açıkladı. Önümüzdeki senenin ikinci yarısında 50 nanometrelik üretim teknolojsi kullanılarak seri üretimine başlanacak olan yeni bellek ile 32 Gigabaytlara kadar varan depolama alanına sahip olabilen ürünler geliştirilebilecek.

Samsung giderek kızışan taşınabilir aygıt piyasasında Apple başta olmak üzere pek çok şirket için flaş bellek geliştiriyor. Sabit disklerle karşılaştırıldığında hafiflik ve enerji tasarrufu gibi avantajlara sahip olan flaş bellekler kendilerini en çok müzik çalarlarda, telefonlarda ve dijital fotoğraf makinelerinde gösteriyor.

16 adedinin bir araya getirilmesinin mümkün olduğu yeni bellek ile 8 bin adet *** depolayabilen 32 gigabaytlık müzik çalarların önü de açılmış olacak.

Piyasa araştırmaları, tüketiciler arasında 'daha taşınabilir' ve daha güçlü elektronik aygıtlara büyük ölçüde talep bulunduğunu gösteriyor. Bu doğrultuda hareket eden firmalardan birisi olan Apple, geçenlerde flaş bellek tabanlı iPod Nano müzik çaların duyurusunu yapmıştı. iPod Nano, 4 gigabayta kadar veri depolama yeteneğine sahip bulunuyor.

(Hürriyetim)
Dreams
Kullanıcı avatarı
PsychopathiCaT
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1929
Kayıt: 29-09-2004 14:51
Konum: İzmir

Mesaj gönderen PsychopathiCaT »

32 gigabayt hafıza kartı olarak kullanılırsa sorun olmazda alete entegre bir biçimde üretilirse ve bayada depolanırsa özellikle cep telefonunu gibi aletleri kasar ve konuşma sırasında sorunlar ortaya çıkabilir :-)
[b][glow=blue][color=white][size=67]I Love You...I'll Kill You!!!!~~bUT I LoVe YoU FOrEver~~[/size][/color][/glow][/b]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 28 misafir