Tavuklu Patlıcan Sarma

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Dreamer
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 99
Kayıt: 02-07-2005 17:41

Tavuklu Patlıcan Sarma

Mesaj gönderen Dreamer »

ResimTAVUKLU PATLICAN SARMA

Malzemeler:
- 300 gr. kuşbaşı tavuk eti,
- 5 adet patlıcan,
- 2 adet yeşil biber,
- 4 diş sarmısak,
- 2 adet domates,
- 1 adet soğan,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz, karabiber,
- Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ.


Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına 4'e kesin. Tuzlu suda bekletip kurulayarak sıvı yağda kızartın. Tavuk etlerini suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Doğranmış soğanı ve sıvı yağı ilave edip biraz pişirin. Doğranmış domatesi, kıyılmış yeşil biberi ve sarmısakları ekleyip karıştırın. Tuz ve karabibier ilave edin. Patlıcanları düz bir tabağa çapraz olarak yayın. Ortasına tavuklu harç koyup patlıcanları sarın. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domates ve biber koyup kürdanla tutturun. Sarmaları fırın kabına dizip üzerine 1 çay bardağı su ilave edip, 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.
Kullanıcı avatarı
excalibur
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 375
Kayıt: 15-08-2005 20:19

Mesaj gönderen excalibur »

Dreamer, bu yemekte kol yorulur karın doymaz... :)
Çağların bilgeliğini ara fakat dünyaya bir çocuğun gözleriyle bak !
Kullanıcı avatarı
Dreamer
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 99
Kayıt: 02-07-2005 17:41

Mesaj gönderen Dreamer »

eh biraz zahmetli sayılabilir ama patlıcan vazgeçilmezlerimdendir. Bence gayet güzel doyulur yanınada pirinç pilavı cacık ohh daha ne olsun:)
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir