Paskalya Çöreği

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Dreamer
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 99
Kayıt: 02-07-2005 17:41

Paskalya Çöreği

Mesaj gönderen Dreamer »

Malzemeler:

2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
30 gr yaş maya
1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ karışımı (tereyağ yerine normal margarin de olabilir)
2 çay bardağı şeker
Aldığı kadar un(yaklaşık bir kilo)

Süt, maya, yumurta, tuz, mahlep, şeker, tereyağı, sıvı yağ, birazda un katarak kek gibi çırpılıp mayalandırmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra tekrar un katarak normal bir kıvamda yoğurulur tekrar mayalandırmaya bırakılır. Daha sonra 5 eşit parçaya bölünür ve bu 5 parçanın her biri de 3'e bölünür uzun uzun yuvarlayıp örülür. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek isteğe göre kırılmış fındık yada fıstık serpilir. Yarım saat tepsi mayası verdirilie. Kızgın fırında pişirilir.

Afiyet olsun.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir