Kimler masaüstümüzü arıyor?[Yahoo Desktop Search]

İnternet üzerindeki güncel haberler, değişiklikler, paylaşımlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Shera...
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 185
Kayıt: 22-10-2004 20:19
Konum: Yağmurdan...
İletişim:

Kimler masaüstümüzü arıyor?[Yahoo Desktop Search]

Mesaj gönderen Shera... »

Arama motorları nasıl çalışır?
Arama motorlarına bir anahtar kelime girdiğinizde bütün web sayfaları taranmaz. Arama motorunun daha önceden arayıp indekslediği bilgisayarda arama yapılır. İndeksleri güncel tutmak için ise adeta bir örümcek gibi bağları tarayarak indeksleme işlemini yapar. Hem de hiç durmaksızın.
Arama motorlarının bu yeteneği, aynı zamanda "Masaüstü Arama Yazılımları" dediğimiz Desktop Search yazılımlarının da çıkmasına vesile olmuştur. Bilgisayara yüklenen bu yazılımlar ilk kurulduğunda bütün bilgisayarları tararlar ve indekslerler. Daha sonra kullanıcı arama yapmak istediğinde de bu indeksler aranır ve arama motorlarının web sayfaları üzerindeki eşsiz gösterisi bu sefer kendi bilgisayarınızda tecelli eder.

Kimler masaüstümüzü arıyor?

Şu ana kadar arama motorları arasındaki rekabet bu alanda da devam ediyor. Google, MSN ve Yahoo'nun masaüstü arama yazılımları var. Bu araçlara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

- Google Desktop Search - http://desktop.google.com
- MSN Desktop Search - http://desktop.msn.com
- Yahoo Desktop Search - http://desktop.yahoo.com


Google Desktop Search ve MSN Desktop Search yazılımları web ara yüzü içerisinde çalışıyor. O nedenle tarayıcının imkânlarından öteye gidemiyor. Oysa Yahoo Desktop Search, özel bir ara yüzde hazırlanan program içerisinde bu işlemleri daha fazla imkanlarla yerine getiriyor.

Kurulumu [Yahoo Desktop Search]

http://desktop.yahoo.com adresinden programı ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Kurulum dosyası indikten hemen sonra onu çalıştırın ve sihirbazı takip edin. Kurulumu oldukça kolay ve kısa zaman alan bir iştir. Programın dosya büyüklüğü 8,2 MB. Yazılım henüz Beta. Testler devam ediyor ve birkaç yenilik ve ara yüz değişikliği ile son sürümünün bu yıl içerisinde kullanıcılara sunulması hedefleniyor.

Kurulum Sonrası
Kurulumdan hemen sonra sistem çubuğuna yerleşen Yahoo Desktop Search, çoktan bilgisayarınızı indekslemeye başladı bile. Peki nelerin kayıt altına alındığını biliyor musunuz? Yahoo'nun seçenekleri çok fazla. Arayıp kayıt altına aldığı dosyalar, Word, Excel, PowerPoint, PDF, Text, HTML, ZIP, E-posta dosyaları başta olmak üzere 200'ü aşkın dosya türünü arayabiliyor. Bilgisayarınızın sabit disk kapasitesi ve bulundurduğu dosya sayısına göre değişse de yaklaşık 1-2 saat içerisinde bütün dosyalarınız Yahoo Desktop Search'ün hafızasında yer alacaktır.

Kullanımı
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Yahoo Desktop Search, sistem çubuğuna yerleşip siz işlemlerinizi yaparken sessiz sakin bir köşede kaydettiğiniz dosyaları kendi listesine eklemeye devam edecektir. En güncel verilerin Yahoo Desktop Search'ün kayıtlarına girmesini istiyorsanız sistem çubuğunda çalışan programı asla kapatmayın. Kısa süre içerisinde tüm bilgisayarınız bir kere arandıktan sonra bu işleme bir kez daha gerek olmayacaktır. Değişiklik olan dosyalar, sistem çubuğundaki yazılım tarafından kayda alınıyor.
Örnek olarak bir e-postanın içerisinde geçen birkaç kelimeyi hatırlıyorsunuz ama kimden ve ne zaman geldiğini hatırlamıyorsunuz. Bu işlemi Outlook Express'e bırakırsanız dakikalarınızı alabilir arama işlemi. Yapmanız gereken şey çok basit. Hemen Yahoo Desktop Search'ü çalıştırın ve aklınızdaki kelimeleri yazmaya başlayın.
Siz henüz ilk harfe bastığınızda arama işlemi ve sonuçların listelenmesi de başlamış olacaktır. İşin daha güzel yanı ise listelenen sonuçlardan herhangi birisine tıkladığınızda pencerenin sol tarafında anında ön izlemesini de görebiliyor olacaksınız.

İpuçları

- Aramalarınızı dilerseniz belli bölümler içerisinde yapabilirsiniz. Örneğin e-posta, eklentiler, müzik ve resim dosyaları gibi.

- Listelenen dosyaları e-posta ile gönderebilir ve anında çıktısını alabilirsiniz. Bu işlemler için sağ taraftaki bölümü kullanabilirsiniz.

- Dilerseniz indeksleme işlemini el ile de çalıştırabilirsiniz. Bunun için "Tools" - "Options" menüsünü kullanabilirsiniz.

- Ctrl+Alt+L tuş kombinasyonu ile yazılımı anında çalıştırabilirsiniz.
[color=red][i][b]"SöZüMKi TeK SaNa GeÇMeZ CeLLaDıMSıN EY ZaMaN..."[/b][/i][/color]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir