Bütün ehl-i sünnet ve-l cemaat imamlarına göre İman ın ve İslam ın şartları alttaki gibidir..
İMANIN ŞARTLARI
1-Allah'ın birliğine inanmak.
2-Meleklere inanmak.
3-Kitaplara inanmak.
4-Peygamberlere inanmak.
5-Ahiret hayatına inanmak.
6-Hayır ve şerrin Allah'dan geldiğine inanmak.
ISLAMIN ŞARTLARI
1-Kelime-i şahadet getirmek (Eşhedu enlâ ilâhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu).
2-Namaz kılmak.
3-Oruç tutmak.
4-Zekat vermek.
5-Hacca gitmek.
[b] Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy [/b]
whyislam rumuzlu kardeşim esasında güzel bir froum başlığı atmış. Çoğu üye ya ben zaten biliyorum desede üzerinde durulmasında tekrarında ve paylaşılmasında büyük faydalar olduğuna inanıyorum.
En azından sayfalarca Nobre konuşmaktan Kanarya ve ya Kartal konuşmaktan daha makbul daha onurverici ve daha huzur dolu..
Allah razı olsundiyorum
sevgi ve selamlarımla
....SEVDAZAN
İslamın Şartı 5 diyoruz ya.bunu neye göre söylüyoruz acaba? Bana bununla ilgili Kuran'dan bir tane ayet gösterebilirmisiniz acaba?Bunlara şart demek kesin yapacaksın demektir.Ne demekmiş inkar etme yeter , öyle şeymi olur.Bunlar Allah c.c.)'ın mümin kullarına rahmeti ilahisidir."Müminlik sıfatlarıdır.Zaten Kuran da her Müslüman cennete girecek diye bir ayet de yoktur.Mümin olmadan cennete giremezsiniz birbirinizi sevmedikçede Mümin olamazsınız".
Bu iki kelimeyi iyi ayırt edelim. Bakın Bakara Suresinde ne diyor.
Bakara Suresi 2,3,4,5
“Kendisinde hiçbir şekilde şüphe olmayan o kitap müttakiler için bir hidayet kaynağ ve yol
göstericidir.”
(Bakara Suresi, 2)
“Müttakiler ki, gayba inanırlar, namaz kılarlar kendilerine verdiğimiz mallardan
muhtaçlara yardım ederler.”
(Bakara Suresi, 3)
“Yine onlar sana indirilenlere ve senden önce indirilen kitab ve peygamberlere ve
ahiret gününe iman ederler.”
(Bakara Suresi, 4)
“Onlar Rabbilerinden bir hidayet üzeredirler ve kurtuluşa ermişler ancak
onlardır.”
(Bakara Suresi, 5)
Yetmişiki milleti bir gözle görmeyen , halka müderris olasa da hakikatte asidir
YUNUS EMRE