Arkadaşlar sizlere leziz bir Rize yemeği tarifi veriyorum, yalnız yaptıktan sonra bana haber vermeden yemek yok ha...
Dövme Etli Karalahana Sarması;
6 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dak
Pişme süresi: 40 dak
Malzemsi;
3 soğan
1/2 kg kemiksiz kuşbaşı et
1 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 cay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 cay kaşığı pulbiber
5 demet karalahana
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Soğanı ince ince kıyıp, tuzla ovun. Sudan geçirdiğiniz soğanları süzgece alın.
Eti satırla kıyıp soğanı ekleyin. Pirinci yıkayıp ete karıştırın.
Maydanozu ince kıyıp, karabiber, tuz, salça, pulbiber ve 1 su bardağı suyla birlikte karışıma ekleyip karıştırın.
Karahahanayı kaynar suda haşlayıp süzgece alın. Lahana yapraklarını ikiye bölüp uzunlamasına sarın.
Tereyağını eritin. Tencereye yerleştirdiğiniz lahana dolmalarının üzerine gezdirin.
2 su bardağı kaynar su ekleyip 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Çağların bilgeliğini ara fakat dünyaya bir çocuğun gözleriyle bak !
abi biz boyle bol malzemelli yemekler yaparsak ay sonuna kadar ac kalırız biraz ogrenci isi yemek tarifleri verinde butcemize dokunmasın lutfen anlayıs bekliyoruz