Bazen bir yerlerde okuduğumuz bir tarifi yada çok sevdiğimiz bir tatlıyı denemek için mutfağa gireriz. Keyifle malzemeleri hazırlarız ve tarife göre uygulamaya başlarız. Ama bazen sonuç hüsran olur. Çünki tarifte yazmayan yada gözümüzden kaçan küçük bir ayrıntı herşeyi mahveder.
Sizin de böyle anılarınız varmı? yada varsa paylaşmak istermisiniz?
ilk adımı atayım:) kurabiye canavarıyımdır çok severim ve yaparım ama un kurabiyesini hiç denememiştim, neyse işte canım istedi bir gün girdim mutfağa özene bözene şekil verdim tepsiyi yağladım güzelce dizdim ve fırına koydum aradan 15 dk geçti bi bakayım dedim piştimi, fırının kapağını açtım bi baktım benim özenerek şekil verdiğim kurabiyeler dümdüz olup birbirine yapışmış kurabiyemi yaptım çörek mi belirsiz meğer un kurabiyesi pişirilirken tepsi yağlanmazmış kimseye göstermeden kek gibi dilimleyerek yedim:)
bende un kurabiyesini çok severim.un kurabiyesinin püf noktası margarinin oda sıcaklığında beklemiş olmasıdır.sanırım senin tarifte un az gelmiş. kek gibi olsada tadı değişmez her halikarda yenir fındıklısınıda dene derim benimde mutfakta en büyük hüsranım yaptığım kekin aşırı kabarıp fırının her yerine bulaşmış olmasıydı. yanardağın lav püskürtmesi gibiydi. keke verdiğim emeğe değil fırını temizlerken verdiğim emeğe acıdım.
bir yemek veyahut börek cörek ne olursa cok fazla özen gösterirseniz genellikle husran bir sonuc cıkar ben 7 yıldır yemek yaparım hiç birinin bazsında saatlerce ugrastıgımı bilmem un kurabiyesi nin tarifini ilk aldıgımda bi yere yazmamıstım zaten pek tarifleri yazmam aklımda kaldıgı kadar koymam gerekeni koymamısım ama tam yaptıklarımdan daha guzel olmustu şimdi acıktım iimi yapın biriniz getirin bana
lucky yazdı:evet bide o var tabi yağı eritipte yapmıştım bu arada sen ne koydun o kekin içine hep kabarsın diye ugraşırız sen abartmışsın işi
keke koyacağın yumurtaları önceden dolaptan çıkarır ve oda sıcaklığında bekletirsen keki çok güzel kabartır. yumurtanın önce beyazını kar haline gelene kadar çırpıyorsun sonra sarısını ilave edip tekrar çırpıyorsun. bende bunu ilk defa denemiştim. meğerse böyle yapıldığı zaman kabartma tozunu her zamankinden biraz daha az koyacakmışım bilmiyordum tabi etna keki oldu benimkide işte
sen iyi anlıyorsun bu işten Ninni "Bildiğimiz güzel tarifleri paylaşmaya ne dersiniz" diye bi bölüm açmıştım güzel tarif ve tavsiyelerini bizimle paylaşmanı isterim mümkünse tabi
mutfak becerisi deneme yanılma yönteminden geçer. yeni tarfiler denemeninde mutlaka faydası var. ama internet sitelerindeki tariflere pek güvenmeyiniz arkadaşlar. ben internetdeki yemek sitelerinden tarifler denedim hiç tavsiye etmem. ölçüleri çoğunlukla yanlış oluyor. yaptığınız şeyinde tadı tuzu hiçbirşeye benzemiyor. özellikle hamur işi tarfilerine hiççç güvenmeyiniz.