Altın Portakal'dan 'altın program'

Vizyondaki filmler, tiyatrolar, haberler..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
vega
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 213
Kayıt: 07-12-2004 12:48

Altın Portakal'dan 'altın program'

Mesaj gönderen vega »

Altın Portakal'dan 'altın program'


Resim 'Cache', 'Manderlay' ve 'The Bow'... Dünyaca ünlü filmler Türkiye'deki ilk gösterimlerini Antalya'da yapacaklar.

'42'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali' ile eşgüdümlü düzenlenecek 'Birinci Uluslararası Avrasya Film Festivali' ünlü filmleri ağırlayacak.

TÜRSAK Vakfı ile AKSAV işbirliğiyle 24 eylül-1 ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde usta yönetmenlerin filmlerinden oluşan yarışmadaki tüm filmler Türkiye'de ilk gösterimlerini Antalya'da yapacak.

Festivalin yarışmalı bölümünde 'Cache', 'Manderlay' ve 'The Bow'un da aralarında yer aldığı toplam 10 film yarışıyor.

2000 yılında Cannes'da 'Dancer in The Dark' filmiyle Altın Palmiye alan Danimarkalı usta yönetmen Lars von Trier, 2005 yılı yapımı 'Manderlay' filmiyle yarışmaya katılıyor.

Genel olarak festivallere katılmayan ama TÜRSAK Vakfı'nın davetini kabul ederek bu yıl Antalya'nın onur konuğu olarak Türkiye'ye gelecek olan Güney Koreli yönetmen Kim Ki-duk da festivalin yarışmalı bölümünde 'The Bow' (Yay) filmiyle yer alıyor.

'Fedakar Kız' ve 'Boş Ev' filmleriyle bilinen Kim Ki-duk, 2004 yılında Berlin ve Venedik film festivallerinde 'En İyi Yönetmen' ödülünü kazandı.

'2005 Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Yönetmen' ödülünü alan Michael Haneke de Cannes'da kendisine ödül getiren filmi 'Cache' (Saklı) ile Antalya'da yarışıyor.

2001 yılında da 'Piyanist' filmi ile Cannes'da Altın Palmiye alan Haneke, 'Cache'de bir televizyon kanalında eleştirmen olarak çalışan George'un kendisine gönderilen ve ailesiyle ilgili videolar içeren bir paket almasıyla başlayan tedirgin edici olayları anlatıyor.

Eric Khoo'dan 'Be With Me'
Altın Portakal'ın uluslararası yarışma bölümündeki 'altın program'ın bir başka filmi ise 'Be With Me' (Benimle Ol). Film, ödüllü yönetmen Singapurlu Eric Khoo'nun imzasını taşıyor.

Sekiz yaşındayken annesinin aldığı kamerayı elinden düşürmeyen, sinema eğitimini ise Avusturalya Sidney Sanat Enstitüsü'nde yapan Khoo, Uzakdoğu'nun en başarılı yönetmenlerinden sayılıyor.

İlk uzun metrajlı filmi 'Pleasant Days' ile 2002 Locarno'da 'Gümüş Kaplan' ödülünü alan 1975 Macaristan doğumlu genç yönetmen Kornel Mundruczo da yarışmalı bölüme 'Johanna' adlı ikinci uzun metraj filmi ile katılıyor.

2001 Berlin Film Festivali'nde 'Gümüş Ayı' ödülünü alan Şangaylı yönetmen Wang Xiaoshuai ise yarışmaya 'Shangai Dreams' (Şangay Düşleri) adlı filmiyle katılıyor. 'Şangay Düşleri', Çin reformunun tarihsel fonunda ilk aşkı anlatan bir film.

İranlı genç yönetmen Niki Karimi'nin 2005 yılı yapımı 'One Night' (Bir Gece) ise yönetmenin ilk kurmaca uzun metrajlı filmi.

2005 Cannes'da dünya prömiyerini yapan 'Bir Gece'de Tahran'da annesiyle yaşayan genç bir kadına, bir akşam eve döndüğünde annesi başka bir yerde kalması söyler.

Evden ayrılan genç kadın bir taksiye biner. İran'da gece geç saatte kadınların dışarıda olması hoş karşılanmaz ve taksi şoförü tarafından bir çeşit sorgulamaya tutulur.

2005 yılı Berlin Film Festivali'nden 'Gümüş Ayı' ödülüyle dönen yönetmen Marc Ruthemund da 'Sophie Sholl' ile Antalya'da yarışacak.

Rusya'dan katılan Ilya Khrzhanovsky'nin Moskova ve taşra hayatından kesitler sunan epizodlardan oluşan ilk filmi 'Four' (Dört) da yarışmalı bölümde yer alacak.

'40'ıncı Karlovy Vary Film Festivali'nde 'Kristal Küre' ödülü kazanan yönetmen Krzysztof Krauze'nin filmi 'My Nikifor' da festival programında.




Kaynak: e-kolay
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir