Sınırlı bağlantı veya bağlantu yok

Bilgisayarlar hakkındaki genel sorunlar, almak istediğiniz bilgisayarlar v.b.
Cevapla
dlolb
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 13-07-2005 18:18

Sınırlı bağlantı veya bağlantu yok

Mesaj gönderen dlolb »

İyi günler arkadaşlar. Ben bu foruma yeniyim. sizden yardım istiyorum. hangi konuda mı? bir saniye bekleyin. adsl modemim var ethernet üzerinden takıyorum. ama "Sınırlı bağlantı veya bağlantu yok. Internet'e veya bazı ağ kaynaklarına erişemeyebilirsiniz. Bu sorun ağ bilgisayarına ağ adresi atamadığı için oluştu." diye bir hata mesaji alıyorum. ama bu sadece bir kere gördüğüm hata değil. daha önce başka yerde de gördüm. ethernet kardını değiştirdim düzelmişti. ondan sonra birtanesinde de ip-lerini girince düzeldi. ama son zamanlar elime gelen modemler hep bu tür sorunlu. bu neden olabilir ve nasıl çözülebilir.. şimdiden teşekkürler. herkese kolay gelsin ve başarılar dilerim....


Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
Jedi
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1444
Kayıt: 08-08-2004 15:48
Konum: A galaxy far far away

Mesaj gönderen Jedi »

Dns ayarların yapılmamış olabilir çok sık değişiyor dns numaraları.
[b]I'm the haunter of the embracing dark.
I'm the bringer of fear.
I'm the scorner of peace and tranquility.
I ride the stormcloud and the night!
I seek to be Sith, in all its manifestations. [/b]
Kullanıcı avatarı
dEEp
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 557
Kayıt: 18-09-2004 04:30
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen dEEp »

Genelde tcp/ip özelliklerin de "otomatik olarak bir ip adresi al" işaretli olur..Ama bazen tanımaz,görmez modemi..Manuel olarak ip girilmelidir,ki şöyle bişey..Otomatik tanımazsa,feriştahı manuel olarak tanıtamaz..Fakat bir dene tabi..
Modem markasına göre değişir bu ipler.. Ağ bağlantıları / Ağ Bağlantılarım / Yerel Ağ Bağlantısı / (sağ click) Özellikler / TCP/İP / Özellikler.. Tcp/ip özelliklerine girince "Aşağıda ki ip adresini kullan" bölümünü işaretle ve "İp Adresi" bölümüne gir.. (Zoom : 10.0.0.20 Datron : 192.168.1.20 E-com 192.168.1.20 Alcatel (model farketmez) 10.0.0.150) Diğer modemler için de bu ipleri deneyebilirsin..
Alt ağ maskesi 255.0.0.0 olmalıdır..
Varsayılan ip adresi bölümüne modemin ip gir..
Alt bölümde "Aşağıdaki DNS sunucu adresini kullan" bölümüne Varsayılan ağ geçidine yazdığının aynısını yaz,tamam de çık..Restartla makineyi..Tarayıcıyı açarak modemin ip den girmeye çalış..Kuvvetle muhtemel olacaktır..Olmazsa modeminde bir sorun olabilir..
Ne dava haramisi, ne entelektüel sanat çığırtkanı, ne ütopya devşirmeni. Kuş olup uçtuk semaya..
Kullanıcı avatarı
bilgisayarisimiz
New Friend
New Friend
Mesajlar: 7
Kayıt: 27-07-2005 04:12

Mesaj gönderen bilgisayarisimiz »

alt ağ maskesi ve diğer bilgileri görmek için comman yani msdostan ipconfig komutunu çalıştır alt ağ maskesi yazıcak bunu kendi ip ayarlarına uygula kullanıcı adı ve şifreni kontrol et hata genelde bundan oluyo ve birde tümü otomatik olduğu halde girmiyorsa sebebi yüzde doksan henüz hattın açılmamıştır adsl ışığın devamlı yanıyomu bak yanıp söönüyosa hattın gelmemiş bazen yalan söylüyolar geldi diye
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 6 misafir