Tatlı pankek tarifi
Not: Bu tarifte şeker kullanılarak yapılan tatlı pankek tarifi verilmiştir. Dilerseniz şeker koymadan da tarifi uygulayabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ (dibi tutmaz bir tavanız varsa yağ kullanmayabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
- Yumurta, şeker ve tuzu bir kapta bir kaç dakika kadar çırpın.
- Ardından sütü ekleyerek bir süre daha çırpmaya devam edin.
- Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek topaklar kaybolana kadar karıştırın.
- Tavayı ocakta hafifçe yağlayarak ocağın altını yakın. Tavanız teflon v.b. gibi dibi tutmayan bir tavaysa yağlamanıza gerek yoktur.
- Tava ısındıktan sonra bir çorba kepçesi yardımıyla hazırladığınız karışımdan alın ve tavanın bir noktasına yavaşça dökün. Küçük bir daire şeklinde pişmeye başladığını göreceksiniz. Tavanızın alabildiği kadar karışım dökebilirsiniz. Ancak kesinlikle karışımı yaymayın ya da inceltmeyin. Sadece karışımı bir noktaya döküp bırakın.
- Kısa bir süre sonra hamurların üzerinde kabarcıklar oluşmaya başlayacaktır. Pankeklerin altı yeterince piştiğinde (2 ila 3 dakika sonra) kabarcıklar da azalacaktır.
- Kabarcıklar azaldıktan sonra pankeklerin diğer tarafını çevirin ve 2 ila 3 dakika kadar da diğer yüzlerini pişirin.
- Ve sonunda pankekler hazır. Pankekleri meyve, reçel, çikolata, peynir, zeytin v.b. ya da istediğiniz diğer yiyeceklerle tüketebilirsiniz.