Whatapp mavi tık olmadan mesaj okuma

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Whatapp mavi tık olmadan mesaj okuma

Mesaj gönderen taNGo »

Bilindiği üzere Whatsapp, geçtiğimiz senelerde mesaj gönderilen kişinin mesajı okuyup okumadığını mesajı gönderen kişiye gösteren bir özellik getirmişti.

Resim

Özelliğe göre; mesaj gönderilen karşı taraftaki kullanıcı eğer mesajı okursa mesaj gönderen kişinin mesajının yanında iki tane mavi tık işareti belirmeye başladı. Böylece, mesaj gönderen kişi mesajının okunup okunmadığını görmeye başladı.

Whatsapp, daha sonra Ayarlar menüsüne bu özelliği kullanıcıların dilediği zaman kapatabilme seçeneği ekledi. Fakat bu seferde kullanıcı, kendi gönderdiği mesajın karşı tarafın okuyup okumadığını mavi tık ile görememeye başladı. Yani, mavi tık olayını gelen ve giden mesajlardan tamamen ya kapatabiliyorsunuz ya da açabiliyorsunuz. Her ne kadar bu özelliği kapatınca gelen ve giden mesajlardaki mavi tık ile okundu bilgisi göstermemenin adaletli olduğu düşünülse de çok basit bir işlem sayesinde kısa süreliğine de olsa bu durumun önüne geçilebiliyor.

Whatsapp mesajları karşıdaki kişiye mavi tık gitmeden okumak için mesajı okumadan önce cihazınızın internetini tamamen kapatırsanız karşıdaki kişiye mavi tık gitmeyecektir. Cihazınızdaki mobil veri ve Wi-Fi tamamen kapattıktan sonra Whatsapp'ı açıp size gelen mesajı okursanız, internetiniz o an açık olmadığı için karşıdaki kişiye okundu bilgisi gönderilemeyecektir. Ancak eğer mesajı okuduktan sonra interneti açarsanız karşıdaki kişiye mavi tık gidecektir. Kısacası, internetinizi açana kadar karşıdaki kişi sizin mesajını okuduğunuzu mavi tık olarak göremeyecektir.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir