iPhone 6s ve iPhone 6s Plus tanıtıldı

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus tanıtıldı

Mesaj gönderen taNGo »

Apple, bu akşam gerçekleştirdiği etkinlikte yeni nesil cep telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ın tanıtımını yaptı.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Yeni iPhonelar eskilerinden farklı olarak gül kurusu rengiyle de piyasaya çıkacak. 4 farklı renkten oluşan iPhonelar Silver (Gri), Gold (Altın), Space Gray (Uzay Grisi) ve Rose (Gül kurusu rengi) ile satışa sunulacak. Rose (gül kurusu) 6s'lerle birlikte gelen yeni renk olacak. Böylece iPhonelar 4 farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak.

Yeni bir alüminyum malzemeden üretilen yeni iPhonelar eskilerine göre çok dayanıklı olacak. Ekran boyutları ise bir önceki iPhone 6 modelleri ile aynı. iPhone 6s 4.7 inch, iPhone 6s Plus ise 5.5 inch boyutlarında ekrana sahip olacak. Yeni iPhoneların ekranı ise şimdiye kadarki en sert cam malzemeden üretilmiş.

Her "S" sürümünde donanım değişikliğine giden Apple, yine sevenlerini şaşırtmadı. Multi-touch (çoklu dokunma) özelliğinin geliştirilmiş hali 3D Touch özelliği tanıtıldı. 3D Touch, parmakların basma şiddetini de algılıyor. Kısacası iPhone ekranına basılı tutunca daha kısa yoldan uygulama özelliklerine geçiş yapılabiliyor. 3D Touch oyunlarda da çok işe yarıyor. Örneğin; bir oyun oynarken ekrana basılı tutunca kısa yoldan oyunun içerisindeki farklı bir özelliği kullanabiliyorsunuz.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Yeni iPhonelar 3. nesil A9 işlemci ile birlikte geliyorlar. 64 bit mimarisi ile üretilen bu işlemci hızının önceki modellere göre daha yüksek.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ın kamerası 12 megapiksele yükseldi ve otomatik odaklama özelliği eskiye göre çok daha hızlı çalışacak. Böylece iPhone'ın kamerası daha da geliştirilmiş oldu. Yeni iSight kamera ile fotoğraflar eskisine nazaran daha kaliteli ve net olacağı; fotoğraflarda daha fazla detayın belli olacağı açıklandı. Ayrıca yeni iPhone kamerası ile 4K özelliğinde video çekimi yapılabilecek. Yeni iPhoneların ön kamerası da geliştirilerek HD özelliğinde ve 5 megapiksele yükseldi. Bir önceki iPhone modelinde ön kamera 1.2 megapikseldi.

Her yeni sürümle birlikte işletim sistemini de yenileyen Apple, 16 Eylül'de yeni işletim sistemi IOS 9'u kullanıma sunacak. Böylece yeni iPhonelar'da bu işletim sistemiyle birlikte satışa sunulacak.

iPhone 6s'lerin Amerika'da 24 aylık kontratlı anlaşma ile peşin satış fiyatları şu şekilde olacak:

iPhone 6s
32GB: 199 $
64GB: 299 $
128GB: 399 $

iPhone 6s Plus
32GB: 299 $
64GB: 399 $
128GB: 499 $

iPhone 6s'ler Amerika'da 25 Eylül tarihinde satışa sunulacak ve sene sonuna kadar bir çok ülkede satışa sunulması planlanıyor. Türkiye'de satışa sunulacağı tarih ise henüz netlik kazanmış değil.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir