Yılbaşında evde oynanan oyunlar

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Yılbaşında evde oynanan oyunlar

Mesaj gönderen taNGo »

Resim Yeni yıla girmemize sayılı günler kaldı. Yılbaşını evde geçirmek isteyenler "Yılbaşında evde neler yapılır?" sorusuna yanıt aramaya başladılar bile...

Yeni yılı evde geçirmek deyince ilk akla gelen hiç süphesiz yakınlarla bir araya gelmek, değişik yemekler yapmak ve televizyon programlarını izlemek oluyor. Ancak yeni yılı yakınlarınızla birbirinden değişik eğlenceli oyunlar oynayarak geçirebilirsiniz.

İşte size birbirinden değişik masa oyunları önerileri:

Tombala
Yeni yılda ilk akla gelen oyun tombala olsa gerek. Öncelikle her oyuncu bir tombala kartı alır. Daha sonra 1'den 90'a kadar olan sayılar bir torbaya ya da keseye konur, iyice karıştırılır ve sırayla sayı çekilmeye başlanır. Tombala kartlarından ilk sıradaki sayıları tamamlayan 1. çinko, ilk sırayla birlikte ikinci sırayı tamamlayan 2. çinko, tüm sıraları tamamlayan ise tombala yapmış olur.

Okey
Ülkemizde yaygın olarak bilinen okey oyununu oynayarak yeni yılı geçirebilirsiniz. Aman dikkat! Yanınızdaki oyuncuya yanlışlıkla okey olan taşı atmayın :)

Tavla
Eğer iki kişiyseniz tavla oynayabilirsiniz. Çok kişiyseniz aranızda tavla turnuvası yapabilirsiniz.

Tabu
Tabuyu bilmeyen yoktur herhalde. Bazı kelimeleri kullanmadan karşınızdakine anahtar kelimeyi bulması için ipuçları veriyorsunuz.

Monopoly
Masa oyunları denince akla gelen diğer bir oyun ise Monopoly. Elektronik Bankacılık olarakta bilinen bu oyunda oyuncak paralarla emlak alım satımı yaparak rakipleriniz arasında en çok para kazanan kişi olmaya çalışıyorsunuz.

Scrabble
Scrabble oyununda tablo üzerinde rakibiniz ile birbirine bitişik yeni kelimeler türeterek puan kazanabilirsiniz. Elindeki taşları bitiren ve en yüksek puanı yapan oyunu kazanır.

Jenga
Bilgisayar oyunu bile yapılan bu oyunda amaç; üst üste belirli bir düzene göre dizilen küçük takozları kuleyi devirmeden aşağı kısımlardan çekip alabilmek.

Boggle Flash
Boggle Flash, küçük led ekranlı küplerden anlamlı kelimeler türetmeye yarayan bir kelime türetme oyunudur.

Pictureka
Pictureka eğlenceli bir resim bulma oyunudur. Oyundaki amaç; kartlardaki objeleri en hızlı ve en önce bulmak.


Eğlenceli bir yeni yıl geçirmeniz dileğiyle...
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir