Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti

Mesaj gönderen taNGo »

ResimRom tadında ve sarhoş edici

Karayiplerin gözde içkisi romun tadını veren "Karayip Korsanları" oyunculuğu ve mizahıyla izleyeni sarhoş ediyor


En bayağı anlamıyla eğlenmek için sinemaya gitmek anlam verilebilecek bir eylem değildir. Eğlence endüstrisinin ürünü olan filmler deli saçması, beyin zararlısı balonlardır. Ama aralarından bazıları gerçekten de içip dans edilen eğlencelerin yerini tuttuğu gibi onlardan çok daha keyifli olabilir. Hatta sinemasever kitleyi başka birçok özelliğiyle cezbedebilir. "Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti" bu bakımdan çok cazip bir film. Gerek oyuncu kadrosu ve oyuncularının performansları gerek Hollywood'un egzotik serüvenlerine canlandırma sinemasına yakışır fantastik bir boyut veren yaklaşımı ve mizahıyla son derece keyifli bir seyirlik. Yapım tasarımına hayran olmamak mümkün değil. Yapımcı Jerry Bruckheimer "Pearl Harbor" gibi tahammülfersa filmlerle vakit kaybedeceğine enerjisini böyle işlere kanalize etmeli.
Karayiplerin ve bütün Orta Amerika'nın gözde içkisi romun elde edildiği şekerkamışı gibi tatlı ve punch olduğunda içine katılan tropikal meyvelerin aromalarıyla çeşnilendirilmiş bir film "Siyah İnci'nin Laneti". Uzunluğu, bitmek bilmez dövüş sahneleri, fantastik öyküsü ve iki şahane aktörü Johnny Depp ve Geoffrey Rush'ın, rolü kısacık da olsa Jonathan Pryce'ın sıra dışı performanslarıyla insanı sarhoş ediyor. Tam sarhoş da değil çakırkeyif oluyorsunuz. Hafif bir baş dönmesi eşliğinde müzikten mest, Johnny Depp'e bir kez daha aşık, Geoffrey Rush'a bir kez daha hayran olmuş, Elf haliyle de yakışıklı olan Orlando Bloom'a da vurulmuş halde sinemadan çıkıyorsunuz. İçinizden "İskeletlerin Dansı / La danse macambre" eşliğinde Johnny Depp gibi efemine hareketlerle, hacıyatmaz misali düşmeden ama dengenizi zor sağlarmış gibi dört yana sallanarak dans etmek, gidip eskrim öğrenmek, Karayiplere tatile gitmek geliyor!
Masallarda bile örneğine rastlanmayacak kadar saçmasapan konusuyla, ölmeyen ama ölümlülere yenilen, gerçek yüzleri ancak ayışığında görünen lanetli hayalet korsanlarıyla fantastik türünün kapsamına kılıç zoruyla giren bir filmden hem de iki buçuk saat süreyle zevk almak hayret verici; ancak canlandırmalardan alışık olduğumuz bir duygu. Dövüş sahnelerine kurguda kıyabilseler daha iyi olurdu ama mizah ve oyunculuk sayesinde filmin uzunluğu da keyfimizi kaçırmıyor.

"Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti"Yön: Gore Verbinski
Gör: Dariusz Wolski
Sen: Tedd Elliott, Terry Rossio
Müz: Klaus Badelt
Oyn: Johnny Depp (Jack Sparrow), Orlando Bloom (Will Turner), Keira Knightley (Elizabeth Swann), Geoffrey Rush (Kaptan Barbossa).

Kaynak: Milliyet
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir