Oval Ofis halısındaki kartal dönüyor mu

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Oval Ofis halısındaki kartal dönüyor mu

Mesaj gönderen taNGo »

Resim‘Da Vinci Şifresi’ kitabının yazarı Dan Brown, son kitabında ABD başkanlarının makam odası Oval Ofis’te yer alan başkanlık mühründeki kartalla ilgili ilginç bir tartışma başlattı.

Dan Brown’un Türkiye’de de yayınlanan ‘İhanet Noktası’ isimli kitabında Oval Ofis’te yer alan başkanlık mühründeki kartalın ‘savaş’ ya da ‘barış’ durumuna göre ya zeytin dalı bulunan pençesinin yönüne ya da okları tuttuğu pençesinin yönüne baktığı iddia ediliyor. Peki bu iddia gerçek mi? ‘DA Vinci Şifresi’ isimli kitabıyla büyük ses getiren Dan Brown’un ‘Deception Point’ (İhanet Noktası) başlıklı kitabında da merak uyandıran bir konuyu gündeme getiriyor.

Kitaba göre, ABD Başkanı’nın çalışma makamı olan Oval Ofis’teki halıda bulunan mühürdeki kartal, barış ya da savaş durumuna göre farklı yönlere bakıyor. Barış söz konusu olduğunda zeytin dalı tuttuğu pençeden yana yani sağa, savaş durumunda ise okları tuttuğu sol tarafa yöneliyor. Kitapta ofisin altında bir depo bulunduğu ve temizlikçilerin talimata göre bunu değiştirdiği ima ediliyor.

‘İhanet Noktası’ndaki bu iddia doğal olarak pekçok kişinin aklını kurcalamış. Beyaz Saray’ın internet sitesinde bir okuyucu, ‘İhanet Noktası’ndaki iddianın bir kurgu olduğunu düşünsem de barış ya da savaş durumuna göre kartalın baktığı yön değişiyor mu’ diye sormuş.

1945’TEN BERİ AYNI

Beyaz Saray’ın iç tasarımından sorumlu Bill Alman şu yanıtı veriyor:

‘Tek bir başkanlık mührü bulunuyor ve bu hava durumuna ya da ABD’nin savaşta olup olmamasına göre değişmiyor. Ancak mühür, yıllar boyunca değişime uğradı. 1945 yılında ABD Başkanı (Harry) Truman döneminde mühür elden geçirildi. Sola bakan kartalın başı sağa çevrildi. O dönemde yapılan basın açıklamasında ‘mühürdeki kartalın’ sadece ‘onurun yönü olan’ sağa bakmadığı, aynı zamanda barışı sembolize eden zeytin dalını tuttuğu pençesinin yönüne baktığına işaret edildi. Öncesinde kartal, savaşı sembolize eden okları tuttuğu sol yöne bakıyordu. O zamandan bu yana başkanlık mühründeki kartal sağa baksa da Beyaz Saray koleksiyonunda 1945 öncesinden kalma eşyalarda sola bakan mühre de rastlanmaktadır.’

Bill Clinton döneminde Monica Lewinsky skandalı yüzünden adı ‘Oral Ofise’ çıkan Oval Ofis, 2001 yılında George W.Bush’un iktidara gelmesi üzerine baştan aşağıya yenilenmişti. 2001 yılının sonunda değiştirilen Oval Ofis halısının da bizzat first lady Laura Bush tarafından tasarlandığına dair iddialar da çıkmıştı.

İhanet Noktası

Uzay çalışmalarında üst üste fiyasko yaşayan NASA, Kuzey Kutbu’nun derinliklerindeki bir göktaşında bir böcek fosili bulur. ABD Başkanı, seçimleri kazanmak için bu keşiften yararlanmayı umarken, müthiş bir bilim sahtekarlığı sözkonusudur. Gerçeğin anlaşılmasını istemeyen bir güç, herkesi ortadan kaldırmaya başlar.

(Hürriyetim)
Dreams
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

Nostradamus bitti şimdi de Da vinci şifreleri sardı dünyayı.Hayırlısı.
Dreams
Kullanıcı avatarı
ÖnemsizZ
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 277
Kayıt: 08-06-2005 16:45
Konum: Hayal Bile Edemessin...

Mesaj gönderen ÖnemsizZ »

aynen katılıyorum biri bitiyor biri başlıyor işleri güçleri halıyla kilimle uğraşıyorlar yok sağa bakmış yok sola bakmış nereye bakarsa baksın kime ne ?
[b]I am a nobody, and nobody is perfect; therefore I am perfect...[/b]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir