Sivilce tedavisi

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Sivilce tedavisi

Mesaj gönderen taNGo »

Resim Özellikle ergenlik çağına girmiş kişilerde vücudun çeşitli yerlerinde sivilceler görülür. Bununla beraber her yaşta insanın vücudunda zaman zaman sivilceler meydana gelebilir. Sivilceleri tedavi etmek için bazı merhem ve kremler kullanılabilir. Ayrıca ciltte sivilce oluşmasını engelleyen antibiyotiklerde kullanılabilir. Sivilceler için dermatolog tıp dalıyla ilgilenen bir doktora görünebilirsiniz.

Sivilce nasıl oluşur?

Sivilceler ciltteki yağlanmalara bağlı olarak oluşurlar.

Sivilceleri patlatmak doğru mudur?

Sivilceleri sıkmak ya da patlatmak, sivilcelerin daha fazla yayılmasına ve ciltte iz kalmasına neden olabilir. Bu nedenle sivilceler çıktığında onları sıkmak, yok etmeye çalışmak ya da patlatmak önerilmeyen bir eylemdir.

Sivilce izlerinin tedavisi nasıl yapılır?

Sivilceler tedavi edildikten sonra ciltte bazı çukurlar ya da küçük oyuklar meydana gelebilir. Günümüzde bu sorunlar genellikle lazer tedavisi uygulanarak giderilmektedir.

Stres ya da gerginlik sivilceleri çoğaltır mı?

Stres, sıkıntı veya gerginlik anlarında cilt aşırı yağlanmaya başlar. Sivilceler de ciltteki yağlanmalar nedeniyle meydana geldiği için aşırı yağlanan ciltte sivilceler oluşabilir.

Sabun sivilceleri geçirir mi?

Sabunlar cildi kuruttuğu için bir nebze de olsa sivilceleri önleyebilir. Ayrıca nemlendirici ve temizleyici ıslak mendil gibi ürünlerin yağ içermeyen çeşitleri kullanılabilir.

Sivilceler neden çoğalır?

Sivilceler cildin yağlanmasıyla çoğalır. Eğer cildinizde sivilceler mevcutsa yağ içeren nemlendirici ve bakım ürünleri sivilceleri daha da çoğaltabilir. Ayrıca fondoten ve pudra gibi ürünler yağ içerdiği için bu ürünlerin yağsız olanları kullanılmalıdır.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir